Misterija riješena – Tumbaković precrtao Jovića jer je "povrijeđen" igrao za Real - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Misterija riješena – Tumbaković precrtao Jovića jer je “povrijeđen” igrao za Real

Sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević otkrio je šta se tačno dešavalo između selektora Ljubiše Tumbakovića i napadača Reala Luke Jovića.

Matijašević je gostujući na televiziji “Arenasport” rekao kako je on lično zvao Jovića i pokušao da ga uveri kako treba da igra i ustali se u timu.

Tumbaković je „precrtao“ Jovića za oktobarske utakmice jer je u septembru kamp reprezentacije napustio zbog povrede, a četiri dana posle toga nastupao je za Real protiv Levantea.

Otuda je Tumbaković rešio da kazni mladog igrača.

Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talenat je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. Čitam ovdašnje medije, vesti, to je ”bum” za našu malu zemlju. Ja mislim da treba pustiti Tumbakovića da radi svoj posao i da kodeks ponašanja mora da se prilagodi nacionalnom timu. Sigurno ne mogu odavde da izađem i da ne kažem doviđenja. To je malo ružno. On nije kažnjen, ja sam ga lično zvao, rekao sam mu da treba da se ustali u timu, a ta greška što je bila, to je bila neka dečačka greška. I on je čak rekao, svestan je da Mitrović daje golove…”, izjavio je Matijašević.

On je dodao da je sada sve na Tumbakoviću.

Luka Jović je dobar dečko i treba da igra za reprezentaciju u budućnosti, a da li će da bude pozvan sad, sutra, to je na selektoruSvaki igrač ima pravo da igra za Srbiju, stvarno nisam doživeo da neko neće da igra za Srbiju, ne znam šta je bilo u prethodnom periodu, znam iz priče. Oni su tu za nacionalni tim, a selektor sa nama svima okolo je tu da odredi ko će u datom trenutku biti njemu na raspolaganju. Uspeh svih nas u Savezu je što smo se dogovorili da svaki igrač treba da igra za svoju reprezentaciju, ako zaslužuje, a selektor je taj koji ima poslednju reč“, zaključio je Matijašević.

Danas objavljeno

Real gubio 2:0 do 82′ i nekako je preživio

Vanja A

Rusija i Poljska remijem eliminisale jedna drugu

Vanja A

Fojc pobjednik spusta u Kicbilu

Vanja A

Ostavite komentar