"Mislio sam da će Novak da izgubi" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Mislio sam da će Novak da izgubi”

Novak Đoković i kad ne igra, glavna je tema u Melburnu.

Mnogi novinari su pitali igrače šta misle o situaciji u kojoj se sada nalazi branilac trofeja na Australijan openu, pa je to bio slučaj i sa Danilom Medvedevim.

Rus je u trećem kolu pobedio našeg Filipa Krajinovića u pet setova, a po završetku meča je upitan da gledao Novakov meč sa Tejlorom Fricom.

Gledao sam meč. NIje važno koji je meč, kada nekoga boli ili kada je blizu predaje zbog toga, nije lako. Povrede su veliki deo svakog sporta, ne samo tenis, ali kada bismo živeli u idelanom svetu, svi bismo želeli da ih uopšte nema. Nikad nije dobro kada ste povređeni. Definitivno sam video da je Novak u bolovima“, kaže Danil.

Novak je uspeo sve da prevaziđe, to je iznenadilo Rusa, koji se malo zabrojao i dodao Novaku jedan grend slem više nego što ih ima (17).

Taman sam hteo da krenem na spavanje, bilo je to negde sredinom četvrtog seta… Mislio sam da će da izgubi jer se jasno videlo da ga jako boli, da se ne kreće, ne udara lopticu. Tako da sam bio iznenađen kad sam video da je pobedio. Zato on ima 18 grend slem titula, zato je sjajan. Ne znam šta je u pitanju, hajde da vidimo prvo, ali opet, ovde mislim na sebe i o njemu ću misliti samo ako se nađemo u finalu. Nikad nije dobro videti da je neko povređen“, dodao je Medvedev.

Danilu zameraju da je previše mršav, ali on kaže da nije uvek vodio računa o tome kako se hrani.

Od pre dve ili tri godine jako pazim šta jedem, mislim da je to veoma važno. Na primer, pre toga, kada bih imao i po nedelju slobodnih dana, ja bih samo jeo, toliko sam jeo da ljudi nisu mogli da veruju da sam tako mršav. Kažu mi, ‘nikad nisam video da neko tako jede, a da je tako slab’. Ja obožavam dezerte a ne mogu da dobijem i kilogram, kunem vam se. Mnogi me verovatno mrze zbog toga, ali znam da će se to sa godinama promeniti, tako da moram da budem pažljiv“, kaže Medvedev.

Otkrio je i koje slatkiše voli.

Obožavam slatko. Tiramisu, panakotu, bilo šta. Ne jedem slatko tokom turnira iako imam pet slatkiša u sobi. Posle turnira će to biti prava bitka sa slatkišima. Rekoh vam, neki će me mrzeti zbog toga“, nasmejao se Rus.

Danas objavljeno

Đoković se vraća u Srbiju!

Zeljka

Đoković bi mogao u Australiju već sledeće godine

Zeljka

Vučević: Iskoristili su Đokovića da se predstave u boljem svjetlu

Vanja A

Ostavite komentar