Mislio da je srednjovjekovna dijamantska burma - omot slatkiša: Prsten prodat na aukciji za nevjerovatnu sumu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Mislio da je srednjovjekovna dijamantska burma – omot slatkiša: Prsten prodat na aukciji za nevjerovatnu sumu

Dejvid Bord (69) bio je zapanjen nakon što je pronašao prsten u Dorsetu dok je detektovao metal na farmi svog prijatelja

Čovek iz Dorseta je mislio je da je srednjovekovna burma od zlata i dijamanata omot slatkiša dok je detektorom za mental pretraživao teren. Na njegovu sreću, brzo je prepoznao kakvo blago ima u rukuma, jer prsten je kasnije prodat za čak 38.000 funti (oko 45.000 evra).

Dejvid Bord (69) bio je zapanjen nakon što je pronašao prsten u Dorsetu dok je detektorom za mental pretraživao farmu svog prijatelja.

Prsten je pronađen februara 2020. na farmi njegovog prijatelja. Prsten je u 14. veku posedovao ser Tomas Bruk, piše Daily Mail.

Penzionisani vozač kamiona podeliće novac zarađen na aukciji u Londonu sa svojim prijateljem, koji je vlasnik farme. Prsten je kupio Britanski muzej.

Pronašao je prsten kada se vraćao do svog automobila nakon celodnevne pretrage po blatu. U početku je mislio da će za njega dobiti 20 funti.

– Zadivljen sam što je prodat za toliku suu. Srećan sam. Obično pijem kriglu blagog piva, ali možda ću sada morati da pređem na šampanjac – rekao je Bord.

Prsten je sastavljen od dve isprepletene trake i nosi natpis na srednjovekovnom francuskom “ieo vos tien foi tenes le moi” što u prevodu znači “kao što držim tvoju veru, drži moju”.

Bio je to venčani prsten koji je Ser Tomas Bruk poklonio svojoj ženi ledi Džoan Bruk.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Zlatna malina povukla jednu nominaciju zbog negativnih reakcija

Zeljka

Išla na sastanke da bi uštedjela pare, nedjeljno sačuva i do 138 evra

Zeljka

Džej Leno se povrijedio opet: Samo dva mjeseca nakon što mu je eksplodirao automobil u lice

Zeljka

Ostavite komentar