"Mislili smo da je to iza tebe": Oproštaj od glumca Andreje Maričića - BIGportal.ba
Ex Yu

“Mislili smo da je to iza tebe”: Oproštaj od glumca Andreje Maričića

Od našeg glumca Andreja Maričića, koji je preminuo nakon borbe sa teškom bolešću, u 62. godini, oprostio se njegov kolega glumac Bojan Krivokapić, koji je sa njim radio u Narodnom pozorištu na predstavama “Velika drama”, “Srpska trilogija” i “Knjiga druga”.

Bojan je na Instagramu objavio post u kome posebno ističe da će pamtiti Maričićevu herojsku borbu sa bolešću.

“Zbogom druze…veoma me je rastuzila vest da te vise nema…uvek mi je bilo drago da te sretnem, a nasu saradnju u Narodnom pozoristu pamtiću samo po lepom. Kao i razgovore, koji su uvek bili opušteni, na momente i vrlo duhoviti. Ono što je svima upadalo u oči, jeste tvoj nesalomivi duh i borba, junaćka, sa bolešću, koja te je snašla”, napisao je Krivokapić i dodao da se Andreja toliko dobro držao, da su svi mislili “da je to uza njega”.

“Zadivljujuće je bilo gledati kako si se sa tim nosio, pa je i moj šok ovom vešću još veći. Neka te anđeli čuvaju. Lako je bilo sa tobom sarađivati na sceni i lepo razgovarati na mnoge teme. Pamtiću tvoju herojsku borbu sa bolešću, kao fascinantnu sliku snage ljudskog duha. Zbogom druže. Pamtiću te”, završio je glumac.

Podsetimo, Andreja Maričić je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića, na klasi sa Sonjom Savić, Žarkom Lauševićem, Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Suzanom Petričević.

Posebno je ostao upamćen po ulozi u legendarnom filmu “Ljubavni život Budimira Trajkovića”.

Danas objavljeno

Tifa otkrio šta se dešavalo na bini, i zašto se posvađao sa Alenom!

Vanja A

Leontina otkrila zašto osam godina nije pričala sa Joksimovićem

Vanja A

Kad su videli šta vadi iz gaća, svi su se sakrili pod sto?!

Vanja A

Ostavite komentar