7. Maja 2022.

Miško Ražnatović najavio povlačenje igrača iz Hrvatske

Big Portal

Ražnatović se javnosti povodom ovog pitanja obratio putem društvenih mreža i istakao da će, ukoliko se taj plan sprovede u delo, biti primoran da svojim klijentima pronađe novu sredinu.

“Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski timovi ne budu nastupali u ABA, negu u AA (Alpe Adria) i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladiklijenti odu u sredine i lige, u kojima se mogu razvijati! To je moja obaveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasiće talenat koji imaju”, napisao je Ražnatović.

Dok se u Srbiji poslednjih dana intenzivno govori o velikoj nepravdi učinjenoj osvajaču ABA 2 lige Zlatiboru, Košarkaški savez Hrvatske je na nedavno održanoj sednici izneo jasan predlog da tamošnji klubovi napuste Jadransku ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju, piše Mozzartsport.

U pitanju je Alpe Adria Cup koje okuplja klubove Centralne Evrope, preciznije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA.

Potencijalni izlazak hrvatskih klubova iz ABA lige definitivno bi zatvorio vrata Evroligi i takmičenjima pod rukovodstvom te organizacije i cil je je potpuno okretanje Fibinoj Ligi šampiona, Evropa kup i pomenuti Alpe Adria kup.

Na hrvatske klubove se vrši pritisak da izađu iz ABA lige i na pomenutoj sednici iznet je detaljan plan pod kojim bi uslovima i na koji način mogli da naprave “transfer” u druga takmičenja. Sve pod parolom razvija hrvatskih košarkaša što bi za cilj imalo promociju novih reprezentativaca Hrvatske.

https://twitter.com/MiskoRaznatovic/status/1522655977333473280

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare