Misionarska poza može biti jako zabavna: Seksolozi savjetuju kako da začinite ovaj momenat - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Misionarska poza može biti jako zabavna: Seksolozi savjetuju kako da začinite ovaj momenat

Iako misionarsku pozu ljudi obično doživljavaju kao najdosadniju pozu u seksu, istina je sasvim drugačija.

Naime, ona može biti vrlo zabavna. Neki od najboljih seksualnih terapeuta podijelili su savjete kako da misionarski položaj podignete na uzbudljiviji nivo, prenosi Klix.ba.

Seksolog Kris Maksvel Rouz tvrdi da ova poza može biti jednako „prljava“ kao i svaka druga poza u seksu.

“Misionarska poza može biti slatka i romantična, ali s druge strane i gruba i ’životinjska’. Iskustvo dobrog seksa mnogo više zavisi od vašeg stava, nego od vašeg položaja. Zapitajte se da li želite mekane, nježne poljupce na vratu ili grube ugrize uz vašu ključnu kost? Želite li romantični kontakt očima ili želite da zatvorite oči i da se usredsredite na dodire? Kad shvatite šta želite, tražite to”, kaže Rouzova.

Koristite CAT tehniku

CAT tehnika je tehnika koitalnog usklađivanja i predstavlja varijaciju misionarske poze u kojoj žene lakše doživljavaju orgazme. Dok traje čin u misionarskoj pozi, muškarac treba da se pomjeri prema gore nekoliko centimetara tako da baza njegovog polnog organa bude usklađena s klitorisom njegove partnerke. Žena zatim nogama omotanim oko njegovih bedara treba da priljubi genitalije i tako stvori pritisak i protivpritisak.

U jednoj studiji koja je objavljena u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy o ženama koje nisu mogle da dožive orgazam u toku misionarskog seksa, nakon što su probale CAT obavijestile su da su uz pomoć ove tehnike broj orgazama podigle za čak 56 odsto.

Dodirujte se

Dok vodite ljubav s partnerom stimulišite sami klitoris i dodirujte se. Uživajte u kontroli sopstvenog užitka i orgazma. Nemojte samo da ležite i da čekate da partner sve uradi sam. Pronađite pravi ugao, nagnite se i pomaknite kičmu. Ukoliko imate problem s pravim uglom, uzmite jastuk kao potporu.

Nemojte se plašiti “prljavog” razgovora

Biti dobar u krevetu uključuje i „seksi razgovor“. Budući da je naš mozak naš najveći polni organ, seksi razgovori u krevetu mogu dodatno da zagriju atmosferu u krevetu.

“Ne zaboravite da stenjete (ili vrištite!) Možete šaptati ’slatke’ ili ’prljave’ misli. Ovo pozitivno utiče na vašeg partnera, koji će dati sve od sebe da vas zadovolji”, rekla je Rouzova.

 

B92

Danas objavljeno

Dve tehnološke kompanije oživjele su Ajnštajnov glas: Možete mu postavljati bilo kakva pitanja, na sve odgovara

Vanja A

Pet stvari koje psi ne podnose da im radite

Vanja A

Debi Hari: Prošla je sve, izgubila sve, a u 76. kaže da je imala sreće u životu

Vanja A

Ostavite komentar