Mišelin spremio nove gume za Katar - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Mišelin spremio nove gume za Katar

Mišelin je napravio dva tipa pneumatika za otvaranje MotoGP sezone, a to će biti prednja tvrda i zadnja meka komponenta pneumatika, zbog boljeg performansa.

Nova sezona MotoGP karavana počinje ovog vikenda, a prva trka će se tradicionalno voziti u Dohi, na stazi Losail.

Losail je specifična staza pošto se trka vozi noći i temperatura može dramatično opasti, pa asfalt postaje klizav. Ako na to dodamo i pustinjski pesak, koji okružuje stazu, dobijamo prilično “zanimljivu” kombinaciju.

Mišelinovi tehničari će se potruditi da kao i prošle godine ponude tri komponente pneumatika (meke, srednje tvrde i tvrde) i za prednji i za zadnji točak.

“Imali smo veoma uspešnu predsezonu i predstavili smo nove komponente na kojima smo radili i drago nam je što su vozači zadovoljni performansom”, dodao je jedan od menadžera Mišelina, Piero Taramaso.

Nastavio je Taramaso da govori o pojedinostima koje staza u Kataru donosi i dodao da jedva čekaju start nove sezone.

“Radujemo se početku nove sezone, imamo nove vozače, nove motocikle, kao i nove ekipe, tako da naši tehničari imaju pune ruke posla. Spremni smo za izazov i verujem da svi jedva čekaju da se vrate u trkačko okruženje. Losail je bio dobar prema Mišelinu otkako smo se vratili u MotoGP, iako govorimo o zaista unikatnoj stazi sa specijalnim zahtevima, a mi se trudimo da podignemo performans svake godine, kako na ovoj, tako i na ostalim stazama.”

Danas objavljeno

Troicki razočaran: U lošoj smo situaciji

V.R.

Dončiću nije vrijedio dabl-dabl sa 33p, Durentu malo i 39p

V.R.

PSŽ sprema osvetu Realu

V.R.

Ostavite komentar