Mis Ukrajine tuži takmičenje Mis svijeta jer je diskriminišu kao majku i razvedenu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Mis Ukrajine tuži takmičenje Mis svijeta jer je diskriminišu kao majku i razvedenu

Bivša Mis Ukrajine, koja je isključena iz takmičenja za “Mis svijeta” jer je majka i jer je razvedena, saopštila je da je zbog diskriminacije u Londonu tužila organizatore svetskog takmičenja u lepoti.

“Zahtevam promenu pravila za Mis sveta”, objavila je Veronika Didušenko (24) pošto je pokrenula kampanju na društvenim mrežama #righttobeamother“ (“pravo na majčinstvo“).

“Razlog što mi nije dozvoljeno da učestvujem u izboru za ‘Mis sveta’ posle pobede za ‘Mis Ukrajine’ 2018. godine bio je taj što sam bila udata i imala dete”, izjavila je Didušenko, majka petogodišnjeg dečaka.

Ona kaže da je, po britanskom zakonu, “politika učešća na takmičenju za ‘Mis sveta’ diskriminatorna po više osnova, uključujući bračni status, trudnoću i materinstvo”.

Po pravilima takmičenja za “Mis sveta”, učesnice ne smeju biti udate i ne smeju imati decu. Veronika Didušenko je iz istih razloga već bila diskvalifikovana iz takmičenja za “Mis Ukrajine”.

“Ne želim da mi daju krunu pobednice. Želela bih da vidim da ‘Mis sveta’ i druga međunarodna takmičenja lepote, koja su izgleda zaglavila u Srednjem veku, ukinu sva ograničenja kako bi postala istinski reprezentativna za sve žene”, poručila je ona na Instagramu.

Organizatori takmičenja za “Mis sveta” nisu još odgovorili na njene ocene. Finale takmičenja za “Mis sveta” u Londonu je 14. decembra.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Kulio je najvećim hitom ispisao istoriju: 27 godina od izdavanja

Zeljka

Vjerovali ili ne, upornost se ne isplati, sreća je u odustajanju

Zeljka

Ostavite komentar