Mis Papue Nove Gvineje oduzeta kruna zbog tverkovanja na TikToku - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Mis Papue Nove Gvineje oduzeta kruna zbog tverkovanja na TikToku

Mis Papue Nove Gvineje Lusi Maino oduzeta je kruna nakon što je na TikToku podelila video u kome tverkuje.

Kritičari navode da incident sa tverkom – vrstom plesa – otkriva duboko usađenu kulturu mržnje prema ženama u toj zemlji.

Maino (25) koja je, takođe, bila i kapetan ženskog fudbalskog tima Papue Nove Gvineje, suočila se sa intenzivnim uznemiravanjem nakon što je na TikToku podelila video kako tverkuje, preneo je britanski dnevnik “Gardijan”.

Iako su video snimci na kojima se tverkuje uobičajeni na ovoj aplikaciji, kritičari su naveli da njen video, koji je sada izbrisan, ne priliči da bude uzor drugima.

Posle objavljivanja videa, Maino je “oslobođena” svojih dužnosti kao Mis Papue Nove Gvineje, naveo je Komitet za izbor Mis Pacifičkih ostrva Papue Nove Gvineje (MPIP PNG).

“Naša osnovna svrha je osnaživanje žena, mi smo jedinstvena platforma koja promoviše kulturno nasledje, tradicionalne vrednosti i deljenje kroz turizam i ljude”, naveo je Komitet u saopštenju.

MPIP PNG promoviše vrline poput samopouzdanja, sopstvene vrednosti, integriteta i rada u zajednici sa paralelnim fokusom na obrazovanje, istakli su oni.

Alen Berd, guverner Istočnog Sepika i kopredsedavajući Koalicije parlamentaraca protiv rodno zasnovanog nasilja, osudio je uznemiravanje Maino na internetu, napisavši na društvenim mrežama: “Kakvo je to društvo koje osudjuje mučenje i ubijanje žena, a uznemiri se kada mlada žena uradi video u kome pleše?”

Bivša Mis Papue Nove Gvineje, koja nije želela da bude imenovana, izjavila je da je incident pokazao duboko ukorenjenu mržnju prema ženama u zemlji.

“Sigurna sam da bismo se svi smejali ili čak pohvalili ukoliko bi muška javna ličnost uradila (video) na TikToku”, rekla je ona.

B92.

Danas objavljeno

Knjiga pozajmljena pre 111 godina konačno vraćena biblioteci

Vanja A

Da li ste čuli za “ljudske budilnike”, oni su budili radnike nekad u Irskoj i Britaniji!?

Vanja A

Inspiracija za promjenu: 15 slavnih žena s najboljim šiškama svih vremena

Vanja A

Ostavite komentar