Mirotić nastavlja – trojkama za novu kuću porodice Dedić - BIGportal.ba
Košarka Sport

Mirotić nastavlja – trojkama za novu kuću porodice Dedić

Nikola Mirotić, košarkaš Barselone, ponovo je učesnik humanitarne akcije “Srbi za Srbe” koja pomaže ugroženim porodicama.

Nakon prošlogodišnje Božićne akcije, u kojoj je Mirotić koševima van linije za tri poena, obezbedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga, ove godine odlučio je obezbedi pomoć za još jednu porodicu.

Tokom Božićnog posta, Nikola Mirotić će igrati za porodicu Dedić iz Gusinja. Svaka trojka koju Mirotić bude pogodio do Božića uliće u kasu 500 evra, a sav prikupljeni novac ići će za izgradnju nove kuće porodice Dedić.

Dedići žive na severu Crne Gore, a porodicu čine samohrana majka Milosava i trole maloletne dece Marijan, Veličko i Jasna i oni stanuju u kući koja je u veoma lošem stanju.

“Mnogo vam hvala što ste došli, što ste nas se setili. Mi skromno živimo, Bogu se molimo i postimo. Nadamo se boljem. Verujte mi, da mi je sin Marijan jutros, kada je čuo da dolazite, rekao ‘samo da mi je kuća’ i to jeste jedina naša želja. Sve drugo ćemo lako”,
 rekla je majka Milosava tokom prve posete organizacije “Srbi za Srbe”.

Nikola Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama uspešno sarađuju u projektima pomoći najugroženijima zajedno sa organizacijom Srbi za Srbe, koja im je uručila ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, a KK Crvena zvezda mu je takođe uručio zahvalnicu kada se Barselonom gostovao u Beogradu.

Danas objavljeno

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Zvezda ubjedljiva u Novom Sadu

Zeljka

Partizan rutinski protiv Cibone

Zeljka

Ostavite komentar