Mirne protestne šetnje večeras širom Crne Gore - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mirne protestne šetnje večeras širom Crne Gore

Oko hiljadu građana Berana prošetalo je večeras od centra grada do manastira Đurđevi stupovi, u znak protesta zbog usvajanja i potpisivanja Zakona o slobodi veroispovesti. Na hiljade ljudi učestvovalo je večeras i u protestnoj šetnji u Herceg Novom, a šetalo se i u Pljevljima i Podgorici.

Učesnici šetnje u Beranama su se, nakon što je informacija o okupljanju podeljena preko društvenih mreža, u 16 časova i 30 minuta okupili ispred zgrade Opštine, prenose „Vijesti“.

Jedan od organizatora Milić Ralević obratio se vrlo kratko okupljenim građanima, zamolivši ih da šetnja prođe u miru i bez incidenata.

„Ovaj skup nije prijavljen policiji. Molimo vas da strogo idete trotoarom i preko pešačkih prelaza. Takođe vas molimo da ne uputite ni jedan zvižduk ili ružnu reč kada budemo prolazili pored zgrade policije. To su naša braća i oni rade svoj posao. Takođe molimo političke partije da ne koriste ovaj skup za političke poruke“, kazao je on.

Duga kolona se, potom, uputila kroz park preko puta zgrade Opštine, zatim ulicom 29. novembar, pored pored zgrade policije i ulicom Dušana Radevića, do dva do tri kilometra udaljenog manastira.

Među okupljenim građanima ispred ispred zgrade Opštine Berane bili su predsednik opštine Dragoslav Šćekić (SNP), predsednik Skupštine opštine i predsednik OO Demokrate Novica Obradović, predsednik OO SNP Tihomir Bogavac, predsjednik OO Nove Radojica Živković i više drugih lokalnih funkcionera koji su se sa građanima uputili u protesnu šetnju i na moleban.

Tokom protestne šetnje do manastira Đurđevi stupovi, u strogoj tišini, nije bilo ni jednog ispada ili incidenta.

U blizini je primećeno diskretno prisustvo policije, koja ni na tom mestu, ni ispred zgrade Centra bezbednosti, nije reagovala.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

(Sputnik)

Danas objavljeno

Gračanica, opljačkana porodica Jovanović

M.

Brnabić: Veoma nas zabrinjava broj preminulih

M.

KiM: Glasanje protiče bez incidenata

M.

Ostavite komentar