Mirko Šarović: Dokument je zamaskirani ANP - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mirko Šarović: Dokument je zamaskirani ANP

Predsjednik SDS Mirko Šarović komentarisao je Program reformi koji su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske dobili pred održavanje Posebne sjednice Narodne skupštine koju je inicirao član Predsjedništva iz Republike Srpske, Milorad Dodik.

Šarović kaže da je pročitao dokument i tvrdi da se radi o “klasičnoj manipulaciji Milorada Dodika.”

–Dokument je na jedan način skriveni ANP, zamaskirani ANP. Mi smo pravili različite analize, radi se ponegdje samo o drugačijim formulacijama, nekoj skraćenoj verziji ANP. BiH i njene Oružane snage djeluju u okviru NATO bezbjedonosnog prostora. Bilo gdje da krenu nosiće NATO uniforme, NATO čizme, NATO naoružanje. Apsolutno prihvatiće sve ono što čini NATO, od organizacije do komandovanja – poručio je Šarović.

On kaže da njegova stranka želi da stvari istjera na čistac, jer kaže kako ovo važno pitanje za BiH ne smije da se skriva.

–Neke stvari su nazvane na drugačiji način da bi se lakše moglo prodati domaćoj javnosti, prije svega u Republici Srpskoj. Najvažnije je, da li ovakav dokument aktivira MAP? To će da kaže komanda NATO. Ako kaže da ovaj dokument zadovoljava, onda je potpuno jasno da se radi o jednoj “fasadi”, drugačijoj formulaciji, a suština je ista. Mi smatramo da je suština ista – dodao je.

Šarović dodaje da, kako kaže, “to maskiranje” više služi zbog Dodika, kako bi sve u Republici Srpskoj prošlo sa što manje tenzija, jer građani nisu za dalju integraciju sa NATO, već je više za Partnertsvo za NATO.

–Ovo je prevarantska politika Milorada Dodika kako bi po svaku cijenu ušao u Savjet ministara, a kasnije će javnosti kod nas i u svijetu prodavati priču da je protiv NATO, a suštinski desiće se aktivacija MAP. Smatramo da nije imao na to pravo, da sam donese odluku, već se trebao otvoriti unutrašnji dijalog – rekao je Šarović za N1.

On zaključuje da je jasno da u narednim koracima entiteti ne učestvuju na bilo koji način, te da se ne pominje bilo kakva vojna neutralnost.

–Dodik je izdao vlastite odluke na kojima je strašno insistirao – zaključio je Šarović.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Masovni štrajk u Njemačkoj počinje u ponoć

M.

Oskrnavljen pravoslavni hram u Stocu

Vanja A

Šef diplomatije: Kina i Rusija će donijeti globalni mir i stabilnost

Vanja A

Ostavite komentar