Mirka Vasiljević se za ulogu u filmu "Mi nismo anđeli" borila sa POPULARNOM GLUMICOM - BIGportal.ba
Ex Yu

Mirka Vasiljević se za ulogu u filmu “Mi nismo anđeli” borila sa POPULARNOM GLUMICOM

Mirka Vasiljević u filmu “Mi nismo anđeli 2” glumila je kćerku Nikole Koje, Sofiju.

Na kastingu za istu ulogu bila je i popularna glumica Marija Bergam, koja se proslavila u seriji “Senke nad Balkanom”.

Marija je u to vrijeme imala samo 12 godina i silno je željela da zaigra u nastavku kultnog filma.

Rediteljima se dopalo kako se ona uklopila u taj lik, pa je zajedno sa Mirkom išla na pripreme kod profesora Mike Aleksića. Mirka se prisjeća ovih priprema kao veoma poučnih, ali i napornih:

– Reditelj Srđan Dragojević je prvo kastingovao djevojke od 17-18 godina. U hodu je shvatio da je neophodno da glumica koja dobije tu ulogu ima baš dječju facu, pa su smanjivali starosnu granicu. Tako sam ja dobila svoju šansu. Odabrali su nekoliko djevojčica, među kojima smo bile Marija Bergam i ja. Poslali su nas u školicu glume kod čuvenog Mike Aleksića. Ubacili su nas među njegove učenike i sjećam se da su tu bile Vaja Dujović i Iva Stefanović. One nisu bile u konkurenciji za ulogu – prisjeća se Mirka.

Časove kod Mike pamti kao veoma naporne, ali veoma poučne.

– Mika je vrlo strog. Tražio je od svih djevojčica da dolaze u suknjicama i cipelama, dječaci su morali da budu u pantalonama i košuljama. Ponekad mi je bilo neprijatno na časovima, ali sam ga kasnije zavoljela. Jedna po jedna djevojčica ispadale su iz konkurencije. Bila sam zbunjena kada su mi javili da ću glumiti Sofiju. Tek su me probudili, pa sam onako bunovna pitala:”Kad treba da idem u Sofiju?” – prisjeća se kroz smijeh Mirka, prenosi Blic.

Kao jedan od zanimljivih detalja sa snimanja pamti veče kada su radili scenu u kojoj voz pregazi Nikolin “citroen”, popularno nazvan “ajkula”.

– Dragojević mi je rekao da imamo samo dvije “ajkule” koje možemo da uništimo i da nemamo mnogo prostora za grešku. Snimili smo prvi put, voz je uništio automobil i to je bilo okej. Moglo je i bolje, pa smo, naravno, ponovili i taj drugi put. Bila je to veoma hladna noć. Smrzla sam se, bila sam premorena, ali željela sam da obavim zadatak kako treba i nisam željela da ja nešto pogriješim. Međutim, u trenutku kada je poslije havarije trebalo da dođem do Nikole Koje i on da me uzme u naručje, meni je pukla štikla. Ja to nikome nisam smijela da kažem. Pokušala sam da hodam na prstima i da ne vidi da hramljem. Ispalo je super na kraju – zaključuje Vasiljevićeva za Hit Informer.

Danas objavljeno

Za 23 dana dobila 10 kg: Sofija Rajović o zdravstvenoj tegobi s kojom se borila

Vanja A

Jelena Rozga je kao mala s bakom čuvala ovce, a sestru Juliju već dugo krije od javnosti

Vanja A

Marko Bulat otkrio da je njegova supruga Marija u teškom zdravstvenom stanju

Vanja A

Ostavite komentar