Mirjana Vidaković mjesec dana živjela samo na vodi? - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mirjana Vidaković mjesec dana živjela samo na vodi?

Mirjana Vidaković (43), nestala prije mjesec dana, a čiji se kum i ljubavnik Miro Bojanić (55) nedavno objesio, pronađena je živa u nedjelju u šiblju jezera ribnjaka nadomak Prnjavora.

Lovci su zatekli šokantan prizor, a ključno je pitanje otkada i pod kojim okolnostima se našla žena u velikoj travi napuštenog prnjavorskog “Ribnjaka dvica”, sa prnjavorske obale Ukrine, petnaestak kilometara od njene kuće u Živinicama kod Dervente.

Junak dana ovog kraja je prnjavorski lovac Ljubiša Bogićević, koji je, sasvim slučajno u lovu na divlje svinje, pronašao osobu u čiju potragu su se, uz specijalno obučene pse, dali pripadnici žandarmerije i PU Doboj i Banjaluka. Otkrivajući detalje za “Novosti” on kaže da je sreća da je u pogonu sa trojicom kolega lovaca blagovremeno u šipražju uočio uplašenu i izmorenu ženu.

– Rekla mi je da se izgubila, berući šipurke za pekmez, i da već mjesec dana luta. Samo je pila vodu i jela šipurke. Kada se pribrala, sama je rekla ko je i odakle je, da je bila udata u derventsku Lupljanicu i da joj je suprug umro u januaru. Potom smo pozvali prnjavorsku policiju i Hitnu pomoć – kaže Ljubiša.

On kaže da je presrećan što je doprineo spasavanju ljudskog života, na čemu su mu se telefonskim pozivom zahvalila i djeca pronađene Mirjane. “Novosti” saznaju da je ona završila na banjalučkoj psihijatriji.

– J..eš takav život! – bile su poslednje reči Mira Bojanića, koji se objesio pred suprugom pošto se nije znalo da li je kuma ljubavnica živa ili mrtva.

Uprkos tome što mu je žena oprostila preljubu i uz riječi “nije to vredno života” odvraćala da digne ruku na sebe.

Uprkos nekim javnim sumnjičenjima zbog navodnog učestalog proganjanja kume, pokazale su se tačnim tvrdnje brata i majke samoubice da on, ipak, nije kriv za “eventualnu smrt kume”. Na sve ostale dileme očekuje se odgovor policije, koja je potvrdila Mirjanin pronalazak.

Pacijentkinja M. V. je hospitalizovana u Klinici za psihijatriju. Prema riječima načelnika Klinike doc. dr Nere Zivlak, pacijentkinja je zbrinuta i u toku je sprovođenje dijagnostičko-terapijskih procedura. Pacijentkinja ostaje na daljem bolničkom praćenju i lečenju – saopšteno je u ponedeljak iz UKC RS.

Večernje novosti

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar