Mira Banjac uskoro puni 90 godina, ali i dalje radi punom parom - BIGportal.ba
Ex Yu

Mira Banjac uskoro puni 90 godina, ali i dalje radi punom parom

Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta radi punom parom i uvijek voli da istakne da je rad održava.

Glumica Mira Banjac (89) je veliki profesionalac. Osoba je koju podjednako vole i publika i kolege, ali i predstavnici medija. Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta radi punom parom i uvijek voli da istakne da je rad održava.

Nedavno je završila snimanje serija “Preživjeti Beograd” Đorđa Stanimirovića i drugu sezonu serije “Psi laju, vjetar nosi“ Jelene Bajić Jočić.

 Ja sam sve to radila sa velikom ljubavlju, jer u stvari volim da se družim sa glumcima. To nisu moje velike ambicije, ali meni je bilo lijepo na snimanjima i to me održava – započinje razgovor Mira Banjac.

Iako je već godinama u penziji, nije klasični penzioner. Kako sama često istakne, želi da bude korisna i da bude što duže u ovom poslu, okružena dragim ljudima.

Ne želim da ostanem biljka koja čeka da svene. Naravno, to me čeka, i kada to bude, biću spremna. Za sada još osjećam snagu i volju i potrebno mi je da radim – naglašava glumica, koja će se povući kada osjeti da više ne može da glumi.

Skoro svakodnevno imamo priliku da gledamo ovu vrsnu umjetnicu u reprizama serija i filmova. Otkriva nam da i ona voli da pogleda ostvarenja koje je nekada radila.

Ponekad pogledam i zaključujem, uvijek sa tugom, da mnogih mojih kolega više nema. Volim da pogledam i „Trezor” i stvarno sam zahvalna Bojani Andrić koliko se brine o tom TV projektu. Uvijek se prisjetim nekih filmova i serija koje sam mislila da nikad više neću vidjeti – ističe Mira.

Glumici ovih dana predstoji rad na novom projektu Pjera Žalice u Sarajevu.

Njegovog oca sam poznavala, bio je jako dobar čovjek. Dugo nisam bila u Sarajevu, još prije rata. Nekada sam tamo sedam godina bila predsjednik Savjeta na Festivalu malih i eksperimentalnih scena (MESS). Baš se radujem odlasku u ovaj grad, u kome sam nekada dosta radila i snimala filmove. Dosta mojih prijatelja je u Sarajevu i jedva čekam da se vidimo – kaže umjetnica.

Tokom svoje karijere radila je sa praškim rediteljima Goranom Paskaljevićem, Goranom Markovićem, Srđanom Karanovićem, ali kako otkriva, jedino nije sa Rajkom Grlićem.

Ove godine smo se Grlić i ja vidjeli na Palićkom filmskom festivalu. Tada mi je rekao: “Banjac, baš sam želio da tokom karijere radim neki projekat sa tobom, ali biće prilike za to.” Ja sam uz osmijeh odgovorila: “Malo smo zakasnili. Gotovo je.” On je moj prijatelj kao i svi reditelji praške škole kod kojih sam snimala. To su definitivno moji kultni filmovi – ističe glumica.

Glossy
MIRA BANJAC, FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Danas objavljeno

Na njihovoj ljubavi svi zavide: Da li znate kako izgleda supruga Željka Samardžića?

Vanja A

Sve pršti od luksuza: Kćerka Željka Joksimovića se hvali domom od 2,5 miliona eura

Vanja A

Marija Veljković iznenadila objavom : Novi početak voditeljke, sa pratiocima podijelila fotografije sa njive!

V.R.

Ostavite komentar