Mira Banjac proslavila 91. rođendan, priželjkuje nova snimanja - BIGportal.ba
Ex Yu

Mira Banjac proslavila 91. rođendan, priželjkuje nova snimanja

Legendarna glumica Mira Banjac juče je proslavila ulazak u desetu deceniju života. Slavna diva domaćeg glumišta napunila je 91. godinu, a zbog pandemije virusa korona rođendan je proslavila u užem krugu prijatelja u Novom Sadu.

Mira je slavu stekla veoma mlada i do sada je odigrala preko 300 uloga, a najviše je ostala upamćena po tome što je bila žena iz naroda.

Glumom se bavi već 70 godina i pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u prijestonici Vojvodine.

Poslije stotinu uloga u pozorištu, 30 na filmu i 20 u TV serijama, nakon što je obišla bukvalno cijeli svijet – zna se da ničeg ne bi bilo bez Srema.

On joj je dao karakter i unutrašnji sklop koji ju je odveo do najintrigantnijih ljudi svog vremena i izveo na crveni tepih spektakla.

Ono zbog čega je publika toliko voli je to što je uvijek bila svoja, pa i u ulogama koje je igrala. Znala je da unese dio sebe u svaku ulogu i na taj način je još više povezivala publiku sa samim djelom i sobom.

Kolege glumci koji su sarađivali sa legendarnom Mirom Banjac putem društvenih mreža su se prisjetili rada sa ovom glumicom i iskoristili priliku da joj čestitaju rođendan.

“Kada sam došla na scenu da radim, bila je glumica koja me oduševila nežnošću, smirenošću i talentom! Ona je nekako bila posebna i zagonetna. Mi, na primer, kada izađe repertoar da gostujemo negde i vidimo da je okolina Beograda, samo nju citiramo iz ‘Korešpodencije’: ‘Od inozemstva sam videla Zemun, a obećato mi je i Pančevo'”, napisala je glumica “Ateljea 212” Marina Vujević.

Dame kao što je ova glumica danas se rijetko rađaju, kao što su rijetki i vaspitanje i vrijednosti koje Banjčeva nosi.

Sama glumica ranije je istakla da joj teško pada trenutna situacija sa pandemijom virusa korona i da je najvažnije da razmišljamo pozitivno i da se okružimo ljudima koji imaju vedar duh.

“Uložite vreme u druženje i razgovor, volite ljude, budite sa prijateljima, jer je to jedini kapital koji će vam se vratiti u životu. Srećom, svi sada imamo telefone i tako možemo da održimo kontakt sa prijateljima. To nije isto kao živi kontakt, ali ipak znači nešto”, rekla je Mira Banjac.

Glumica je dodala da joj mnogo nedostaju snimanja, ali i živa komunikacija sa ljudima.

“Počeli smo da snimamo jedan film u Banjaluci, ali smo morali da prekinemo. Jedva čekam da se situacija stabilizuje i da se vratimo poslu. Ne verujem da će to biti pre proleća”, zaključila je Mira Banjac.

Danas objavljeno

Snimanje dokumentarca o Novaku još nije završeno

Vanja A

Enis Bešlagić otkrio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini

Vanja A

Ljubivoje Ršumović napisao pjesmu kako je pobijedio koronu!

Vanja A

Ostavite komentar