27. Januara 2022.

Minus, korona i provala poslali đake na online nastavu

Big Portal

Iako je u ponedjeljak počela nastava u Srpskoj, ova sela na Manjači morala su bar na nekoliko dana zaključati škole i preseliti se na internet.

Oni su od utorka prešli na online nastavu, koja će trajati do 4. februara.

Prema riječima Dubravke Bosančić, direktorice OŠ “Petar Kočić” u Kolima, od 101 đaka koji idu u ove tri škole, njih 15 je prvog dana bilo odsutno.

“To je za nas veliki procenat odsutnih. Jedan učenik je bio zaražen koronom, sedam je bilo u izolaciji, dok ostali nisu došli u školu iz drugih razloga. Nakon razgovora s kolegama, uputila sam zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture RS da se nastava održava online”, rekla je Bosančićeva za “Nezavisne”.

Kako kaže, iako su pokušali da dodatno zagriju grijalicom učionice i kancelarije u Kolima, struja nije podržavala velike potrošače, tako da su ostali bez struje i nisu mogli raditi.

“Stanje je bilo loše što se tiče temperature, jer je bio veliki minus u Stričićima i Pavićima, a nije bila bolja situacija ni u Kolima. U ponedjeljka je bila -22 stepena i više na Manjači”, istakla je Bosančićeva.

I tu problemima nije bio kraj, jer je provaljeno u školu u Pavićima i neko je izložio dio drva.

“Put do Pavića nije bio očišćen, tako da su učiteljica i pomoćna radnica teško došle do škole, a kad su stigle našle su otključanu školu i položena drva. Na svu sreću, nisu bila baš sva položena. Policija je odmah izašla na teren i hvala joj na brzoj intervenciji. Ovo nije prvi put da nam provaljuju u tu školu”, kazala je ona.

Dodaje da su na virus korona bila pozitivna i dva nastavnika, dok je kućni majstor pod temperaturom otišao na bolovanje, a i noćni ložač je dobio temperaturu.

“S obzirom na to da nije imao ko da loži, ne bismo imali grijanja u školi, tako da nam je ponedjeljak bio izuzetno stresan. Na ovaj način je je sačuvano zdravlje djece i kolega”, naglasila je Bosančićeva.

Podsjećamo, u utorak je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, navela da je Ministarstvu stigao zahtjev za online odvijanje nastave iz Osnovne škole “Petar Kočić” u banjalučkom naselju Kola.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare