Ministru tzv. Kosova se sudi: "Nisam ni znao da sam optužen" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ministru tzv. Kosova se sudi: “Nisam ni znao da sam optužen”

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da nije bio upoznat sa činjenicom da je protiv njega podignuta optužnica.

Svečlja, koji je, zajedno sa 12 drugih osoba optužen za povređivanje četiri pripadnika policije u junu 2013. godine, u utorak se nije pojavio na sudskom ročištu u Prištini.

“Nisam bio upoznat. Bio sam hapšen nekoliko puta, to je opšte poznato. Nisam bio svestan da postoji aktivan proces, s obzirom da je prošlo osam godina od tog događaja. Ponovo kažem da su aktivnosti bile javne i kao i apsolutna većina aktivista Samoopredeljenja, ubeđen sam da smo imali pravo da na delovanje. Vreme je apsolutno zaštitilo te aktivnosti, a naša iskustva i današnja realnost pokazale da su aktivnosti Samoopredeljenja bile legalne”, rekao je Svečlja u emisiji “Interaktiv” na KTV, a prenosi “Koha”.

Svečlja i drugi aktivisti Samoopredeljenja terete se optužnicom da su u protestu organizovanom 27. juna 2013. godine, protiv ratifikacije Sporazuma o normalizaciji odnosa između samoproklamovanog Kosova i Srbije, bacali kamenje, boju, staklene kugle, boce i pirotehnička sredstva i tom prilikom povredili četiri policajca i oštetili četiri službena vozila KPS.

Izvor: Kosovo online
Ilustracija: Depositphotos/ suwannar1981.gmail.com

Danas objavljeno

Stoltenberg: Rusija će platiti visoku cijenu

M.

Vrijeme je da EU razmisli o obaveznoj vakcinaciji

M.

Eksplozija bombe potresla Minhen, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar