20. Maja 2022.

Ministarstvo prosvjete Srpske naredilo obustavu škola u prirodi na Jahorini

Big Portal

Ovo su saopštili iz MPiK, naglasivši da su informisani da je 12 od 103 učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ Banjaluka, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu „Nebojša“, imalo stomačne tegobe i temperaturu.

– Prema informacijama koje smo dobili od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra. Zbog toga je banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjuluke – navodi se u saopštenju.

U ministarstvu dodaju da su danas zatražili da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu „Nebojša“ obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor. Naloženo je da pregledaju uzorke hrane i radnih površina, te obavi vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika, kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu.

– Podsjećamo da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi – poručuju iz MPiK.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare