Ministarstvo prosvjete Srpske naredilo obustavu škola u prirodi na Jahorini - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ministarstvo prosvjete Srpske naredilo obustavu škola u prirodi na Jahorini

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu „Nebojša“, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

Ovo su saopštili iz MPiK, naglasivši da su informisani da je 12 od 103 učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ Banjaluka, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu „Nebojša“, imalo stomačne tegobe i temperaturu.

– Prema informacijama koje smo dobili od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra. Zbog toga je banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjuluke – navodi se u saopštenju.

U ministarstvu dodaju da su danas zatražili da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu „Nebojša“ obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor. Naloženo je da pregledaju uzorke hrane i radnih površina, te obavi vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika, kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu.

– Podsjećamo da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi – poručuju iz MPiK.

Danas objavljeno

Buknulo crno tržiše nafte u Republici Srpskoj

Vanja A

Mrkonjićaninu nestalo 27 ovaca “To je neka organizovana mafija ukrala”

Vanja A

Holandija: Tornado usmrtio jednu osobu, najmanje 10 povrijeđenih

Vanja A

Ostavite komentar