Ministarstvo odbrane: Žaljenje zbog otkazivanja vojne vežbe na Manjači - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ministarstvo odbrane: Žaljenje zbog otkazivanja vojne vežbe na Manjači

Ministarstvo odbrane Srbije izrazilo je žaljenje zbog otkazivanja zajedničke vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na poligonu “Manjača” kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra, a o čemu je obaviješteno od Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

“Izražavamo žaljenje zbog otkazivanja, s obzirom da smo više od šest meseci zajednički planirali izvođenje ove vježbe”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Ministarstvo odbrane Srbije ističe da ostaje partner BiH i Republici Srpskoj sa željom da u budućnosti budu ostvarene zajedničke aktivnosti.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je Srni da je ministar odbrane Sifet Podžić donio jednostranu odluku da se vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, koja je trebalo da bude održana na Manjači, prolongira i da je to učinio bez konsultacija i saglasnosti sa Predsjedništvom BiH i svojim zamjenicima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Podžić nije imao pravo da otkaže vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, jer to može da učini samo Predsjedništvo BiH, te najavio da će protiv njega biti podnesena krivična prijava.

Danas objavljeno

Blinken: Zajednički front u slučaju dejstva protiv Ukrajine

M.

Pogledajte koliko traje izolacija za vakcinisane i nevakcinisane osobe

M.

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

M.

Ostavite komentar