Ministarstvo odbrane Rusije: Kijev planira provokaciju u Zaporožju tokom posjete Guteresa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ministarstvo odbrane Rusije: Kijev planira provokaciju u Zaporožju tokom posjete Guteresa

Kijev planira provokaciju kod nuklearne elektrane Zaporožje tokom posjete generalnog sekretara UN Antonija Guteresa Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

  • Kijevske vlasti planiraju da 19. avgusta insceniraju napad na nuklearnu elektranu Zaporožje tokom posjete generalnog sekretara UN Antonija Guteresa. Kao rezultat provokacije, Rusija će biti optužena za izazivanje katastrofe u ovoj elektrani – rekao je novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je istakao da jedinice 44. artiljerijske brigade Oružanih snaga Ukrajine planiraju da sutra izvrše artiljerijski napad na elektranu sa položaja u gradu Nikopolj.

  • Krivica za posljedice udara biće prebačena na Oružane snage Rusije – upozorio je Konašenkov.

Prema njegovim riječima, kako bi se pripremila provokacija, komanda ukrajinske operativno-taktičke grupe postavlja položaje za praćenje radijacije u Zaporožju i organizuje vojnu obuku u uslovima radijacije u području, prenio je Sputnjik.

Komentarišući izjave Konašenkova, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova naglasila je da se ne radi samo o provokaciji, već o “nuklearnoj ucjeni”.

  • Šta drugo može da bude? Prolongirana provokacija u vezi sa nuklearnim postrojenjem, gdje postoji direktna prijetnja nuklearnoj energiji. Koje druge riječi se mogu upotrijebiti? – upitala je Zaharova.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar