Ministarstvo o trajanju časova: Ako se nastavi stabilna epidemiološka situacija, časovi ponovo 45 minuta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ministarstvo o trajanju časova: Ako se nastavi stabilna epidemiološka situacija, časovi ponovo 45 minuta

Nakon godinu i po onlajn nastave i dvadesetominutnih časova, đaci u Srpskoj bi od septembra ponovo mogli predmete da slušaju po 45 minuta.

U Ministarstvu prosvjete i kluture RS, precizirali su da će vaspitno-obrazovni proces od početka naredne 2021/2022. školske godine biti usklađen sa epidemiološkom situacijom u tom trenutku.

– Ukoliko bi epidemiološka situacija bila slična trenutnoj, stabilizovanoj situaciji, postoji velika mogućnost da se izvođenje nastave organizuje tako da nastavni čas ponovo traje 45 minuta, te da ne bude podjele odjeljenja u grupe – rekli su iz ministarstva za Srpskainfo.

Odluka o tome, kao i do sada, biće blagovoremeno usagalašena sa zvaničnim stavom Instituta za javno zdravstvo RS, odnosno Republičkog štaba za vanredne situacije.

Podsjetili su i da je u toku vakcinacija prosvjetnih radnika, te da u kontinuitetu dostavljaju spiskove zainteresovanih za vakcinaciju protiv virusa korona Institutu za javno zdravstvo RS, koji vodi evidenciju o broju do sada vakcinisanih radnika.

– U skladu sa planom vakcinacije vaspitno-obrazovnih radnika, predviđeno je vakcinisanje svih zainteresovanih do početka naredne školske godine – kažu u ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Cijelu prošlu školsku godinu, đaci su slušali časove u trajanju od 20 minuta, dok su razredi bili podijeljeni u dvije grupe.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar