Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije podnio ostavku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije podnio ostavku

Ministar zdravlja Venko Filipče podnio je ostavku nakon katastrofalnog požara koji je progutao montažnu kovid bolnicu u Tetovu i odnio 15 života.

Poslije požara koji je u srijedu uveče izbio u montažnoj kovid bolnici u Tetovu uslijedile su ostavke u Sjevernoj Makedoniji, saznaje makedonski portal Plusinfo.mk, a prenosi RTS.

Ministar zdravlja Venko Filipče objavio je večeras da podnosi ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, moralnih razloga.

Na pres-konferenciji je rekao da ga je tragedija u Tetovu jako pogodila, da žali za nastradalima i da saosjeća sa njihovim porodicama.

Dodao je da nema riječi kojima bi sve to opisao, kao i da nema načina da se gubici nadoknade.

“Kao doktor i ministar imam integritet i danas sam iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu”, rekao je Filipče i zahvalio svima sa kojima je radio tokom pandemija kovida, uključujući i novinare.

Ranije danas, iz istog razloga, ostavku je podnio i zamjenik ministra zdravlja Iljir Hasani. Isto su učinili i direktor kliničkog centra u Tetovu Fljorin Besimi i ekonomski direktor Artan Etemi.

U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno tijelo, petnaesta žrtva požara, donijeta na autopsiju. Riječ je, kako navodi Telma, o djevojci u dvadesetim godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

Završena je autopsija četrnaest žrtava koje su juče prenijete na Institut za sudsku medicinu. Utvrđeno je da je uzrok smrti kod svih visoka temperatura, opekotine i gušenje. Pri kraju je DNK analiza nastradalih.

(Telegraf)

Danas objavljeno

Stiže Lajčak

M.

“Govoriću iako nisam vakcinisan”

M.

Oglasio se Šeranić nakon hapšenja Zeljkovića

M.

Ostavite komentar