Ministar pozvao na novčane kazne za odbijanje testiranja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ministar pozvao na novčane kazne za odbijanje testiranja

Ministar pravde Belgije Vinsent van Kvikenborn pozvao je na uvođenje kazni za one koji prilikom ulaska u zemlju odbiju da urade obavezan test na virus korona.

Belgija od ovog mjeseca zahtijeva od svih koji dolaze u zemlju da ostanu u “crvenoj zoni” više od 48 časova, kako bi se testirali po dolasku, a drugi test obavezan je nakon sedam dana.

Van Kvikenborn je rekao da bi oni koji ne budu poštovali pravilo trebali biti novčano kažnjeni u iznosu od 250 evra.

– Svako ko se danas vraća u Belgiju mora da ispuni formular o lokaciji putnika. Svaki putnik dobija kod koji mu omogućuje dva testa. Naš sistem zna ko ne koristi kodove – naglasio je Van Kvikenborn.

Belgija smatra većinu zemalja širom svijeta “crvenom zonom” visokog rizika od zaraze.

Izjave Van Kvikenborna uslijedile su u vrijeme kada se u Belgiji vodi debata o uvođenju strožih ograničenja za putovanja koja nisu od velike važnosti, piše Politiko.

Belgijski ministar za mobilnost Georges Gilkinet izjavio je ranije da nije vrijeme za putovanja iz zadovoljstva. Međutim, ministar unutrašnjih poslova Belgije Anelis Verlinden rekla je da je zatvaranje granica težak posao i da se Belgija saglasila da to ne učini jednostrano, dok ministar zdravlja Frank Vandenbruke tvrdi da potpuna zabrana putovanja koja nisu od velike važnosti nije tema razgovora.

Očekuje se da odluka bude donesena u petak, 22. januara.

Danas objavljeno

Sekretar NATO: Podržavamo Kosovske bezbednosne snage, pozivamo Beograd

M.

RS pooštrila mjere: Zatvaraju se teretane i fitnes centri, zabranjena muzika uživo

M.

Zemljotres snage 7,3 stepena kod obale Novog Zelanda, izdato upozorenje na cunami

M.

Ostavite komentar