Region Vijesti

Ministar podnio ostavku zbog nabavke respiratora

Ministar unutrašnjih poslova Slovenije Aleš Hojs podnio je danas ostavku zbog kontroverzi u vezi s nabavkom respiratora u Sloveniji tokom epidemije koron avirusa.

Hojs je na konferenciji za novinare rekao da je premijeru Janezu Janši uručio svoju ostavku, da je ona prihvaćena, kao i da je prethodno prihvatio ostavku visokog policijskog zvaničnika Antona Travnera, izvjestila je agencija STA, prenosi b92.

Hojs je nagovijestio da je istraga o nabavci respiratora pokazala da je policija upotrebljena kao servis “duboke države”.

Hojs je svoju ostavku doveo u vezu sa pretresom nekoliko lokacija koje je izveo Nacionalni istražni biro, uključujući i dom ministra ekonomije Zdravka Počivalšeka.

Bivši ministar unutrašnjih poslova vjeruje da su današnji događaji politički motivisani, da su sprovedene procedure politički determinisane te zato i on prihvata “političku odgovornost koja se završava sa ministarskom odgovornošću”, pa je zato i podnio ostavku, koju je premijer prihvatio.

“Teško me možete ubijediti da ovo nije politička policija i da policija nije u službi duboke države umjesto u službi građana”, zaključio je Hojs.

(Klix)

Danas objavljeno

Hrvatska: Nije katastrofalno, ali se očekuje trocifren broj

M.

U Sarajevu dvije žrtve virusa korona

M.

Hrvatska opet zatvara granice za građane BiH?

M.

Ostavite komentar