3. Aprila 2019.

MINI zatvorio fabriku na mesec dana zbog Bregzita

Big Portal

MINI, koji je u vlasništvu nemačkog BMW-a, najavio je da privremeno zatvara fabriku još u oktobru 2018, kada se pretpostavljalo da će će Bregzit zvanično stupiti na snagu krajem marta.

U međuvremenu, došlo je do pomeranja datuma Bregzita, ali je MINI ostao pri prethodnoj odluci.

U Oksfordu nisu srećni zbog obustave rada fabrike na mesec dana, s obzirom da je MINI najveći poslodavac u tom engleskom gradu.

Gradski čelnici smatraju odluku pogrešnom, jer u svom tom haosu oko Bregzita nije izvesno da će MINi uopšte postići željeni efekat da zaštiti poslovanje koje može biti ugroženo izlaskom Velike Britanije iz EU.

Inače, MINI je upravo zbog Bregzita pomerio svoju redovnu godišnju pauzu u radu fabrike na 29. mart, iako se ona obično tempira za kraj godine.

BMW kao vlasniki brenda očekuje da će biti naročito pogođen Bregzitom, ukoliko se ne postigne sporazum između Britanije i EU.

Bavarska kompanija čak je nedavno saopštila da će zbog toga možda biti prinuđena da preseli proizvodnju MINI-ja u Holandiju.

Ako bi se to dogodilo, bio bi to novi udarac za britansku auto-industriju, nakon najave Honde da će zatvoriti svoj pogon u Svindonu 2021. kada se okonča proizvodnja aktuelne generacije Civica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare