Mini John Cooper Works GP na Nirburgringu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mini John Cooper Works GP na Nirburgringu

U Miniju intenzivno testiraju najnovije izdanje svog najsnažnijeg modela do sada. Iza poznatog naziva John Cooper Works GP ovaj put se krije automobil koji će se proizvoditi u ograničenoj seriji (3.000 primeraka), a sa sobom će doneti dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski motor s više od 300KS, što jasno stavlja do…

U Miniju intenzivno testiraju najnovije izdanje svog najsnažnijeg modela do sada. Iza poznatog naziva John Cooper Works GP ovaj put se krije automobil koji će se proizvoditi u ograničenoj seriji (3.000 primeraka), a sa sobom će doneti dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski motor s više od 300KS, što jasno stavlja do znanja da će Mini JCW GP biti novi suvereni vođa „divljeg čopora“ u kategoriji sportskih automobila B segmenta.

Na fotografijama jednog od test prototipa (sa Nirburgringa) i pored kamuflažne folije mogu da se vide naglašeno prošireni blatobrani i veliki zadnji spojler, a značajno drugačije je dizajniran i prednji branik.

U Miniju navode i da je novi John Cooper Works GP stazu Nirburgring prešao za “manje od 8 minuta”.

Mini JCW GP će i ovaj put biti dvosed, jer će zadnja sedišta svoje mesto ustupiti cevima sigurnosnog kaveza.

Ispod blatobrana će biti sasvim dovoljno mesta za točkove velikog prečnika ispod kojih će biti adekvatne kočnice koje će uspešno izlaziti na kraj s potencijalom BMW-ovog dvolitarskog turbo benzinskog motora koji će, verovatno, biti kombinovan s automatskim 8-stepenim menjačem.

Mini JCW GP bi premijerno trebalo da bude predstavljen još tokom ove godine, ali prvi primerci će biti isporučeni tokom 2020.

Izvor: Klix.ba / Caradisac. com

Danas objavljeno

Prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom početkom 2022, cijena 2 miliona eura

Vanja A

Kako se “rađaju” bahati vozači: Saobraćaj je samo drugi način pokazivanja kulture stanovništva

Vanja A

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Ostavite komentar