Ming-Chi Kuo: Apple bi mogao predstaviti osmoinčni preklopni iPhone 2023. godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ming-Chi Kuo: Apple bi mogao predstaviti osmoinčni preklopni iPhone 2023. godine

Već duže se priča se kako Apple radi na sklopivom iPhone-u. Prema glasinama, preklopni iPhone mogao bi se isporučiti sa preklopnim ekranom. Poznati Apple-ov analitičar Ming-Chi Kuo sada je otkrio da će kompanija lansirati sklopivi iPhone 2023.

Apple-ov sklopivi pametni telefon imaće 8-inčni QHD + fleksibilni OLED ekran. Izveštaj kompanije MacRumors, pozivajući se na Kuovu investitorsku belešku, navodi da će Samsung Display biti zvanični dobavljač. Očekuje se da će Apple isporučiti 15-20 miliona jedinica preklopnog iPhone-a 2023. Pogledajmo predstojeće specifikacije preklopnog iPhone-a i druge detalje koje sada znamo.

Analitičar Ming-Chi Kuo veruje da će Apple isporučiti 15-20 miliona jedinica preklopnog iPhonea. Izveštaj kompanije MacRumors, pozivajući se na napomenu investitora kompanije, Kuo navodi da će Samsung Display biti zvanični dobavljač ekrana. Kuo predviđa i da će preklopni pametni telefoni postati „must-have“ i pojačaće sledeći „ciklus super zamene“ za vrhunske modele.

Trenutno je pozicija proizvoda preklopnih pametnih telefona uglavnom integrisanje pametnog telefona i tableta. Ali verujemo da je sklopivi pametni telefon samo jedna od primena preklopnog dizajna. Predviđamo da će sklopivi uređaji u budućnosti zamagliti segmentaciju proizvoda između pametnih telefona, tableta i prenosnih računara. Sa svojim ekosistemima i prednostima dizajna hardvera u više proizvoda, Apple će biti najveći pobednik u novom trendu sklopivih uređaja “, rekao je Kuo.

Ming-Chi Kuo: Apple bi mogao predstaviti osmoinčni preklopni iPhone 2023. godine

Očekuje se da će Apple-ov sklopivi telefon takođe usvojiti TPK-ovo rešenje srebrnog nanowire senzora za dodir. Kuo veruje da će to stvoriti „dugoročnu konkurentsku prednost“ za Apple jer će tehnologija prikazivanja biti potrebna u budućim sklopivim uređajima koji podržavaju više od jednog preklopa. Rečeno je da je ovo rešenje superiornije od Samsung Display Y-Octa tehnologije.

Ranije ove godine, Apple je podneo patent za sklopivi dizajn pametnih telefona. Patent je otkrio da Apple radi na preklopnom telefonu sa fleksibilnim ekranom, slično kao Huawei Mate Xs.

Ispod staklenog panela, Apple naizgled namerava da koristi senzore na dodir za primenu različitih funkcija. To može uključivati kontrolu jačine zvuka osetljivu na dodir i navigaciju interfejsom, a možda čak i povratak Touch ID-a sa ugrađenim biometrijskim senzorom.

Izvor: MySmartPrice

Danas objavljeno

Mark Zuckerberg objavio prepisku: WhatsApp ima novu opciju

Vanja A

Olakšano podešavanje internet pregledača u Windowsu 11

Vanja A

Fortnite dobija treće poglavlje, pogledajte šta je novo

Vanja A

Ostavite komentar