1. Juna 2022.

Minesota počinje novu eru – Koneli uvodi Vulvse u elitu

Big Portal

Tim Koneli je prvi veliki ulov. A njegovim dolaskom računaju na više igrača koje će pratiti.

“Postoji razlog zašto ovi primorski gradovi imaju prednost, ali ono što možete da pomognete u razvoju i da dodate verodostojnost i definiciju je vaša kultura i organizacija i pobede i gubici”, rekao je Koneli, koji je u utorak zvanično predstavljen kao predsednik košarkAŠKIH operacijA posle devet sezona u toj ulozi u Denveru.

“Nadajmo se da će se pročuti da je ovo mesto na koje želite da dođete ako hoćete da vas tretiraju kako treba”, 
dodao je Koneli.

Koneli je prošle nedelje pristao na petogodišnji ugovor od 40 miliona dolara. Vlasnik Timbervulvsa Glen Tejlor potvrdio je da uključuje bonuse za timski učinak.

Mark Lor i Aleks Rodrigez, koji su u procesu postepenog otkupa kluba za 1,5 milijardi dolara od Tejlora, postavili su kao prioritet agresivno traženje jednog od najuspešnijih i najuglednijih lidera NBA lige.

“Imamo puno samopouzdanje i poverenje u Tima, i on će biti ovlašćen da izgradi prvoklasnu organizaciju svetske klase. Tačka”
, rekao je Lor.

https://twitter.com/Timberwolves/status/1531740357188366338

Tejlor (81) pokrenuo je prodaju 2021. godine sa namerom da ostane kao mentor budućim vlasnicima, koji planiraju da kupovinu završe 2023. godine.

“Osećamo se kao da smo zajedno doneli dobre odluke kao grupa”, rekao je Lore, “Osećamo se zaista dobro u vezi sa partnerstvom i gde smo bili i kuda idemo”.

Koneli je iza sebe ostavio tim Nagetsa koji ima dvostrukog uzastopnog MVP-ja lige Nikolu Jokića, i još uvek obećavajući sastav koji je imao 48-34 u regularnoj sezoni, dve pobede više od Timbervulvsa, a bez povređenih ol-starova Džamala Mareja i Majkla Portera.

Koneli je takođe morao da preseli svoju mladu porodicu koja je pustila korenje u Koloradu.

“Nisam tražio ovo. Bila je to tako jedinstvena prilika koja mi se ukazala. Poslednjih devet godina za mene su bile najboljih devet godina u profesionalnom smislu koje sam ikada mogao da zamislim”, rekao je Koneli, “Dok ste imali te neprospavane noći, to vas tera da kopate još dublje iznutra, još više introspektivno i da se zapitate da li je to nešto što želite da uradite. To je svakako skok vere”.

Sa Karl-Entonijem Taunsom i Entonijem Edvardsom, koji su se potvrdili kao elitni igrači, te Krisom Finčem koji je dobio odlične kritike za svoje vođstvo u svojoj prvoj punoj sezoni kao glavni trener, Timbervulvsi su namučili drugog nosioca Memfis Grizlise u šest utakmica u prvoj rundi plej-ofa.

Minesota je, takođe, postala prvi tim u istoriji NBA koji je izgubio više utakmica nakon dvocifrenog vođstva u četvrtoj četvrtini, učinivši to zapanjujuća tri puta.

“Nadam se da dok nastavljamo da gradimo pobedničku osnovu i razvijamo se, ovo je mesto na koje želite da dođete da biste pobedili”
, rekao je Koneli, “Ne radi se o klimi. Ne radi se o tome da imamo neko blistavo tržište. Doći ćete ovde da pobedite, da budete pošteno tretirani i da se dobro zabavite”.

Koneli je postao sedma osoba u devet godina koja nadgleda košarkaške opracije tima, otkako se Flip Sanders vratio u svoj drugi mandat.

Kada je Sonders umro od raka 2015. godine, Milt Njutn je bio tu jednu sezonu. Tada je Tom Tibodo dobio glavni posao u sada zastareloj dvostrukoj ulozi glavnog trenera i glavnog izvršnog direktora.

https://twitter.com/Timberwolves/status/1531761856968523776

Nakon što je Tibodo otpušten sredinom sezone 2018/2019, njegov zamenik Skot Lejden je bio privremena zamena. Pre tri godine, Gerson Rosas je primljen, ali nakon iznenadnog otkaza, Sašin Gupta je postavljen na čelo.

Očekuje se da će on ostati na nekoj od čelnih funkcija, ali pod Konelijem.

Trener Finč je bio asistent u Nagetsima 2016/2017 pre nego što ga je angažovao Nju Orleans.

Koneli ga je tokom svoje konferencije za novinare u utorak nazivao “Finči”, što je znak veze koju su već izgradili i relativne sigurnosti koju će Finč imati pod novim šefom.

“On ima veliko poverenje u nas i ono što radimo ovde, posebno u mene, i ima mnogo postojećih odnosa sa ljudima iz našeg osoblja i u ovoj zgradi. To uvek pomaže”
, rekao je Finč, “On se pre svega bavi ljudima. Ne shvata sebe previše ozbiljno. U potpunosti se uklapa u našu kulturu”.

https://twitter.com/Timberwolves/status/1531713086524211202

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare