Minecraft zabranio NFT i blokčejn u svojim igrama - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Minecraft zabranio NFT i blokčejn u svojim igrama

Najzad lijepe vijesti iz gejming industrije.

Nakon hladnog tuša koji smo proživeli kada je, nekada legenda a sada samo skejter, Toni Hok objavio kako će izgraditi najveći skejt park na svetu u metaverzumu koji će se bazirati na blokčejn tehnologiji i NFT transakcijama, tvorci video igre Minecraft odlučili su da slične ideje u potpunosti zabrane u jednoj od najpopularnijih video igara na svetu.

Zabrana

Prema navodima na portalu Kotaku, kompanija koja stoji iza video igre Minecraft, jedne od najpopularnijih na svetu, objavila je kako je odlučila da u potpunosti zabrani svaki vid NFT-ova i blokčejn tehnologije unutar svog naslova.

Zvanično izjava ove kompanije navodi “Kako bismo osigurali na svi igrači koji uživaju u našem naslovu Minecraft, bilo koji vid blokčejn tehnologije nije dozvoljen na našoj platformi, dok se niti jedan vid sadržaja unutar naše video igre, poput svetova, skinova i ličnih predmeta ne sme koristiti unutar blokčejn tehnologije kako bi se stvorila digitalna imovina”.

Zvaničnici ove kompanije su dalje naveli kako “NFT-ovi nisu pogodni za našu zajednicu igrača i stvaraju jaz između onih koji imaju i onih koji nenaju, dok blokčejn tehnologije ohrabruju profitiranje unutar video igara koje ne podržavamo”.

NFT

Još jedan deo zvanične izjave navodi “Nastavićemo da pratimo razvoj blokčejn tehnologije kako bismo bili sigurni da se naši navedeni stavovi neće promeniti i kako bismo uspeli da stvorimo što sigurnije iskustvo za naše igrače. Nemamo nikakve planove da u ovom trenutku implementiramo blokčejn tehnologiju u Minecraft”. Dakle, snažan i siguran stav, ali ipak su ostavili sebi prostora za eventualnu implementaciju NFT-ova u budućnosti završivši izjavu sa “u ovom trenutku”.

Nisu jedini

Pored kompanije Mojang, i stari dobri Valve takođe je zauzeo stav protiv NFT-ova i blokčejn video igara na svojoj onlajn prodavnici Steam, što je u skladu i sa ogromnom većinom zajednice igrača. Samo još da istraju u svojim odlukama.

Benchmark.

Danas objavljeno

Facebook planira da korisnicima ponudi više izbora

Zeljka

WhatsApp poboljšava privatnost – sprečava kreiranje skrinšotova

Zeljka

Sony sprema misteriozni telefon

Zeljka

Ostavite komentar