30. Oktobra 2019.

Milovanka se oglasila poslije snimka na kom šamara djecu; Priča drugačija od roditeljske

Big Portal

“Priznajem, istukla sam dečake. Ali, to je bilo samo zato jer sam se uspaničila, misleći da idu na krov zgrade, koja ima 10 spratova. Uplašila sam se da bi mogli da padnu sa krova, i zato sam tako reagovala, zbog čega mi je zaista žao.”

Ovako, za “Novosti”, započinje priču Milovanka Ristić (63), koja je, zbog šamaranja dva desetogodišnja dečaka, koje su zabeležile kamere, pred Prekršajnim sudom osuđena na kaznu od 20.000 dinara.

“Tog dana mi je na vrata pozvonio komšija i kazao mi da odmah zaključam vrata koja vode na krov zgrade, jer je video dvojicu dečaka koji se muvaju po hodnicima”, priča Milovanka, koja je upravnica zgrade.

“Otišla sam do regala i uzela ključeve. Kada sam krenula da zaključam vrata krova, zatekla sam dečake kako izlaze iz lifta.”

Ristićeva kaže da se uspaničila i da je, mahinalno, nekoliko puta ošamarila decu.

“Znam da nije trebalo, ali sam bila uplašena. Pomislila sam šta bi se desilo da se, slučajno, poguraju, i padnu sa vrha desetospratnice. Tek kada sam se smirila, videla sam da sam preterala, ali bilo je kasno”, dodaje Milovanka.

Ona kaže da su vrata krova bila otključana jer se tog dana u zgradi servisirao lift, zbog čega su majstori tražili da se napravi promaja kako bi se manje osećao miris ulja.

“Kada mi je ćerka u utorak javila da se pojavio snimak kako šamaram decu, uzela sam 100 grama kafe i čokoladu i otišla do jednog od roditelja čije sam dete udarila. Međutim, nije želeo da razgovara sa mnom, rekavši da ga ne uznemiravam, jer će, u protivnom, pozvati policiju i prijaviti me zbog uznemiravanja.

“Promašili sprat”

Milovanka kaže i da je namera dečaka bila da se popnu na krov zgrade, jer u tom stambenom objektu ne žive njihovi prijatelji. Međutim, Veselin Stoilković (54), otac jednog od desetogodišnjaka koji je dobio šamare od Milovanke, kaže da su dečaci krenuli kod svog druga iz škole, ali da su, veli, “promašili sprat”.

“Po meni, ne postoji nijedan razlog da tučete tuđu decu. Ako nešto pogreše, pozovite njihove roditelje, ali ne smete da ih udarate”, kazao je on.

Veselin kaže da je njegov sin, odmah nakon što je dobio batine, došao kući i roditeljima ispričao šta se desilo.

“Nekoliko dana nakon tog događaja, pozvao me je jedan komšija i kazao mi da ima nešto da mi pokaže. Otišao sam da se vidim s njim, a on mi je pokazao snimak na kome se vidi kako Milovanka Ristić šamara mog i sina mog komšije. Nisam mogao da verujem svojim očima.”

On napominje da će, nakon što je Prekršajni sud doneo osuđujuću odluku, zajedno sa susedom podneti i privatnu prijavu protiv Milovanke Ristić.

“Već sam sve rekao”

Sveštenik SPC Milenko Bajić, čije je dete Milovanka takođe ošamarila nekoliko puta, nije želeo da dodatno komentariše ovaj slučaj. Prema njegovim rečima, sve što je imao da kaže postoji na njegovom privatnom profilu na Fejsbuku.

Naime, on je napisao:

“Predugo sam ćutao. Predugo moje dete trpi. Više neće. Dana 16.6.2019. mog sina i njegovog druga napala je predsednica zgrade u koju su ušli, kako bi pozvali svog druga iz razreda koji živi u zgradu na igrajne. Dete ne nosi telefon sa sobom. Promašili su sprat i kad su nanovo izašli iz lifta, dotična ih je fizički napala. Deca nisu pravila nered po zgradi, o čemu postoje svedoci. Dotična je 19.6. bila na Liturgiji povodom susreta moje generacije iz Bogoslovije i, znajući čije je dete udarila nije pokazala nijedne sekude želju da se izvini. Ja tad nisam znao da je ona napasnik. Snimak sam dobio 9.7.2019. ali nisam smeo da ga objavljujem sve dok se ne završi proces. Srela me posle mesec dana u banci na šalteru, unela mi se u lice i nazvala mi Boga. Očekivala je reakciju, ali mi je gospod dao smirenja i trpljenja”.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare