Milošević o Srbima u HR: Je li i moje dijete - dijete agresora? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milošević o Srbima u HR: Je li i moje dijete – dijete agresora?

Potpredsjednik hrvatske Vlade za društvena pitanja i manjinska prava, Boris Milošević, izjavio je danas, govoreći o Srbima u Hrvatskoj, da je sociološko istraživanje pokazalo da mladi Srbi, posebno učenici, osjećaju stigmu i krivicu zbog toga što su srpske nacionalnosti.

Milošević je gostujući na televiziji N1 Zagreb pomenuo i film “Srbenka” koji govori o tome, a koji je gledao u Pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu, gde su nakon projekcije filma učenici te gimnazije govorili o sličnim iskustvima.

Milošević se dotakao i jednog teksta u dnevnom listu, objavljenog nakon što je najavljen njegov odlazak u Knin na godišnjicu akcije Oluja.

Ne precizirajući o kom se tekstu radi, rekao je da je sam tekst bio afirmativan i pohvalan, ali da ga je ipak jedna rečenica u tom članku toliko pogodila.

“Taj članak je sadržavao za mene jednu groznu rečenicu koja je glasila da treba da gradimo zdravo društvo u Republici Hrvatskoj, gde deca agresora, agresorskog naroda neće nositi krivicu svojih roditelja. Ta je rečenica meni grozna. Je li i moje dete, dete agresora?”, upitao je Milošević.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Nađena sveska dužnika brutalno ubijenog Gorana Đokića: Dugovali mu oko 300.000 evra, u zalog davali imovinu

M.

Saobraćajna nezgoda u Omarskoj, poginula jedna osoba

M.

Gračanica, opljačkana porodica Jovanović

M.

Ostavite komentar