8. Maja 2022.

Milojević o Jokiću: Došao je iz Mege i zato ga svi vole

Big Portal

Milojvić je sa Jokićem radio u Megi i imao je šta da ispriča u intervjuu o aktuelnom MVP-ju NBA lige.

Milojević je pričao o tome kako je prvi put čuo za Jokića, kako nije mislio da srpski centar može ovoliko daleko da dogura, kao i tome zašto je važno to što Nikola Jokić nije nastupao za “večite rivale”.

“Vlasnik kluba gde sam radio je za njega čuo u novinama. Čitao je izveštaj iz juniorske lige i video je da postiže po 30 poena… Kada smo shvatili da je vežbao tri ili četiri puta nedeljno, a ne svakodnevno i da je u pitanju krupan i malo gojazniji momak i kada je došao kod mene video sam talenat, ali sam rekao vlasniku da treba da mu damo jedan mesec da odmori, samo da bi mogao da igra na profesionalnom nivou. Nije mogao da odradi sklek. Plašio sam se da će ga stariji povrediti. Mesec dana je radio samo sa trenerom, posle toga sam ga stavljao u igru”, rekao je Milojević.

Poseban akcenat je stavio na Jokićeva dodavanja.

“Definitivno. Ono zbog čega je poseban su njegova dodavanja. Da li sam ga ja tome naučio? Ne, lagao bih kada bih to rekao. Kada, kako da doda, to je odluka igrača. On je to imao od početka kod sebe. Ako imate velikog momka koji može da radi takve stvari, to je nadrealna veština”, kaže bivši trener Mege.

Kaže da se nije nadao da Jokić može da bude MVP.

“Znao sam da će biti veliki igrač, ali da će biti MVP NBA lige. Ne, to nisam očekivao. Imao je košarkaški IQ od početka. Bilo je zabavno raditi sa njim. Inspiriše vas da možete da budete kreativni na terenu .”

Na kraju, osvrnuo se na to zbog čega je važna činjenica da Nikola Jokić nije igrao za Zvezdu ili Partizan.

“Veliki je zbog svega. U Srbiji imamo dva velika kluba – Partizan i Zvezdu. Nije igrao za njih. Zašto je to važno? Zato što ako zaigrate za jedan od njih, druga polovina Srbije vas ne voli. Došao je iz Mege i zato ga gotovo svi vole. Kada dolazite iz male zemlje sa 7.000.000 ljudi, mada smo dobri u košarci, i budete tako uspešni… Možemo da budemo ponosni na njega”, zaključio je Milojević.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare