Milo, opet: Dramatično, krajnje je vreme - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milo, opet: Dramatično, krajnje je vreme

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović upozorio ponovo danas da je krajnje vreme da se država uskladi sa dramatičnom zdravstvenom situacijom u zemlji.

“Krajnje je vreme da nadležni državni i svi drugi organi i institucije svoje delovanje i politiku usklade sa dramatičnom zdravstvenom situacijom u zemlji, ali i da apsolutno svi preuzmemo i pokažemo odgovornost za svoje postupanje u datim okolnostima”, poručio je Đukanović.

Đukanović je na svom tviter nalogu podsetio da je pre tačno godinu dana registrovan prvi slučaj infekcije korona virusom u Crnoj Gori.

“Za 365 dana zvanično je evidentirano 84.700 obolelih gradjana Crne Gore, što čini 13,6 odsto njene populacije. Preminulo je 1.151 lice – članovi naših porodica, rodjaci, prijatelji, komšije…Svakog dana, korona virus je uzimao u proseku najmanje tri života, a obolevalo je 232 osobe, što je previše i za mnogo brojnije populacije i veće zemlje od Crne Gore”, napisao je Đukanović.

Prema podacima iz 2019. Crna Gora ima manje od 630.000 stanovnika.

Đukanović je inače u nekoliko navrata već tražio od nadležnih zaključavanje države, zbog loše epidemiološke situacije, a zaključavanje traže i Institut za javno zdravlje.

Nadležni u Crnoj Gori danas bi konačno trebaloi da saopšte nove epidemiološke mere za sprečavanje širenja koronavirusa. Nove mere će, kako prenosi portal RTCG, na konferenciji za novinare saopštiti predstavnici Ministarstva zdravlja i Institut za javno zdravlje na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije.

Danas objavljeno

Blizu 8.000 ljudi na protestima u Briselu

M.

Sutra kiša, na planinama snijeg

M.

Detalji nesreće: Rudare zatrpalo 14 kubika uglja

M.

Ostavite komentar