"Milo je servisirao NATO, to je izdaja" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Milo je servisirao NATO, to je izdaja”

Andrija Mandić optužio režim Mila Đukanovića da je aktivno učestvovao u servisiranju NATO agresije na sopstvenu zemlju s ciljem razbijanja SRJ.

Povodom 22. godišnjice od NATO agresije na SR Jugoslaviju, u čijem sastvu je tada bila Crna Gora, jedan od lidera Demokratskog fronta kaže da zbog te agresije bivšoj vlasti “savest nije čista” i da zato nikada nije htela otvoreno da priča na tu temu, kao i da nije želela da se suoči sa tom nedavnom prošlošću Crne Gore i Savezne Republike Jugoslavije.

Zajedno sa pojedinim političarima iz Srbije prizivali su bombardovanje kojim navodno treba srušiti režim Slobodana Miloševića, a istovremeno su drsko ubeđivali javnost kako su baš oni sačuvali Crnu Goru od stradanja. Sa ove distance se jasno vidi da bombardovanje nije imalo za konačni cilj rušenje Slobodana Miloševića, već razbijanje zajedničke države Srbije i Crne Gore i formiranje lažne države Kosovo“, naveo je Mandić u izjavi za podgorički portal IN4S.

On je rekao da je reč o jednom dugom procesu izdaje i sistematskog uništavanja koji je, kako kaže, priredila našem narodu Demokratska partija socijalista na svom pogubnom političkom putu.

„Dubina njihove izdaje je išla dotle da nisu dozvoljavali ni da se oda pošta poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije u ovoj tragičnoj agresiji“, istakao je Mandić.

Sa nedavnom promenom vlasti, dodaje Mandić, promeniće se i taj sramotni odnos, tako da će bližnji i saborci postradalih heroja naše otadžbine moći slobodno da obidju spomenike koji svedoče o njihovom stradanju, i na tim mestima polože vence i zapale sveću.

„Naša je ne samo obaveza nego i dužnost da poštujemo one koji su bili časni i hrabri, i koji nisu žalili vlastite živote u odbrani svoje porodice, naroda i države. Ako nemamo poštovanja prema njihovoj žrtvi, onda ćemo stati na stranu onih drugih koji su navodili NATO bombe na SRJ. Tim postupkom bi se pokazali nedostojni velikih i slavnih predaka i izdali bi Kosovski zavet Njegoševe Crne Gore“, zaključio je Mandić.

Drugi lider DF:Vreme da vlada kaže istinu o NATO agresiji na SRJ
Drugi lider DF-a Milan Knežević kaže da se nada da će nova vlada prekinuti praksu ćutanja o svim, pa i o ovoj bolnoj temi i da će se konačno čuti istina o tom događaju.

“Mi uvažamo geopolitičku činjenicu da je naša država postala članica NATO-a, ali smo svesni činjenice da se to desilo u Skupštini bez referenduma posebno imajući u vidu da nas je NATO bombardovao 24. marta 1999. godine. To bombardovanje trajalo je punih 78 dana a prve žrtve tog bombardovanja bile su u Crnoj Gori. Procentualno i po broju žrtava i po uništenoj infrastrukturi Crna Gora je više stradala nego Srbija“, kaže Knežević za podgorički portal IN4S.

Ističe da je karakteristika prethodnog crnogorskog režima ćutanje o tome šta se dešavalo za vreme NATO agresije. “Nikada se nije povela nijedna ozbiljna debata niti javna rasprava sa predstavnicima NATO-a i sa članovima porodica žrtava i protivnicima učlanjenja Crne Gore u NATO”, rekao je Knežević koji je predsednik Demokratske narodne partije, članice DF-a.

Knežević očekuje da će nova vlada Zdravka Krivokapića pokazati dovoljno senzibiliteta i državne mudrosti da otvori raspravu na ovu temu i na sve bolne teme kako bi se, kaže, suočili sa nedavnom prošlošću koja nas i dalje deli.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar