1. Juna 2022.

Milioni Nijemaca zamijeniće automobile javnim prevozom

Big Portal

Nemačka je odlučila da stimuliše građane da više koriste javni prevoz i za sve vrste lokalnog i regionalnog prevoza ponudila je kartu od svega 9 evra mesečno. Ideja je da se skupo gorivo za automobile pokuša “zaobići” jeftinim javnim prevozom.

Kakvi su rezultati? Jednom rečju – fantastični. Samo je Deutsche Bahn (Nemačke železnice) prodao 2,7 miliona karata od 9 evra za lokalni prevoz, a pretpostavlja se da je ukupno prodato oko sedam miliona karata (u Nemačkoj živi nešto više od 80 miliona stanovnika).

Očekuju se i gužve na peronima autobuskih i železničkih stanica koje bi mogle uzrokovati kašnjenja u lokalnom prevozu. U međuvremenu, nemački ministar saobraćaja, Tarek Al-Vazir, pozvao je stanovnike da se u sledeća tri meseca prebace na autobuse i vozove sa kartom od 9 evra.

“Iskoristite ponudu jer će ona postaviti smer budućeg planiranja saobraćaja”, rekao je ministar u ponedeljak u Visbadenu.

Karte su aktivne od 1. juna i ova akcija važi tri meseca. Dakle, za 27 evra vozi se koliko možeš u tom periodu.

Ako se karta, na primer, kupi u Hamburgu, možete je koristiti u lokalnom saobraćaju u Berlinu ili bilo kom drugom nemačkom gradu, a važiće čak i u nekim međugradskim vozovima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare