26. Oktobra 2019.

Milion dolara za parking mjesto

Big Portal

Parking mesto je kupljeno za basnoslovnu svotu usprkos sve većoj zabrinutosti oko uticaja prodemokratskih protesta na tržište nekretnina u gradu. Ogromna cifra koju je izdvojio Džoni Čeung Šun pokazatelj je sve veće nejednakosti koja je doprinela nezadovoljstvu onih koji gotovo pet meseci protestuju u tom finansijskom središtu, u kome je jedna od pet osoba siromašna, prenosi RTS.

Iznos od 970 hiljada dolara je više od 30 puta veći od prosečne godišnje plate stanovnika Hongkonga i otprilike je jednak ceni jednosobnog stana u londonskoj elitnoj četvrti Čelsi.

Cene nekretnina u Hongkongu poslednjih meseci padaju jer su građevinske kompanije primorane da nude niže cene za nove projekte i smanjuju rente za kancelarije.

“Većina vlasnika u ‘Centru’ su u finansijama ili drugim brzorastućim sektorima”, ističe Stenli Pun, direktor kompanije za nekretnine “Centaline Commercial” i dodaje da tajkunima to nije toliko značajna kupovina, u poređenju sa vrednostima kancelarija koju poseduju.

Stanje tržišta nekretnina u toj autonomnoj regiji ranije je postalo političko pitanje jer su rastuće cene primorale neke manje kompanije da zbog visokih renti zatvore svoje kancelarije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare