"Milijardu KM subvencija ko ne otpušta radnike" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Milijardu KM subvencija ko ne otpušta radnike”

U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan je sastanak šefova klubova poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sa premijerom Fadilom Novalićem.

Novalić je na sastanku predstavio plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa na privredu.

-Upravo sam održao sasatanak sa predstavnicama svih političkih stranaka koje participiraju u federalnom parlamentu, gdje sam im predstavio okvirni program stabilizacijskih mjera, rekao je Novalić u obraćanju nakon sastanka.

Dodao je da su poslanici dali određene peimjedbe i bili vrlo konstruktivni, te će ih razmotriti na sjednici Vlade u petak.

-Glavni prioritet Vlade je subvencioniranje doprinosa i poreza, za sve zaposlene u realnom sektoru na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine. Pravo na subvencije će imati poslodavci koji nisu otpustilli radnike, rekao je Novalić i dodao:

  • Mjere će obuhvatiti sve – od obrtnika do velikih preduzeća. Najavljujem formiranje dva fonda od milijardu maraka za pomoć privredi. Detaljnije ćemo vas informirati na nakon sjednice koja je zakazana u petak.

(Agencije)

Danas objavljeno

Rusija spremna i na prekid proizvodnje nafte

M.

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Ostavite komentar