Milici, Tijani i Damiru 360.00 eura za medalje u Tokiju - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Milici, Tijani i Damiru 360.00 eura za medalje u Tokiju

Osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Milici Mandić, Tijani Bogdanović i Damiru Mikecu te njihovim trenerima, u četvrtak će biti isplaćene novčane nagrade.

Za to je obezbeđeno 360.000 evra, rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Za osvajanje zlatne medalje nagrada je 70.000 evra, za osvajanje srebrne 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.

Mali je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kada se za zlatnu medalju dobijalo 45.000 evra (40.000 u ekipnom sportu), za srebrnu medalju 40.000 evra (35.000 evra u ekipnom sportu), a za bronzanu 35.000 evra (30.000 evra u ekipnom sportu).

©Tokyo 2020

“Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Republike Srbije”, naveo je Mali u saopštenju.

On je istakao veličanstveni uspeh Milice Mandić, Tijane Bogdanović i Damira Mikeca na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da su oni pružili najbolji primer mlađim generacijama koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.

U Srbiji po rečima ministra znatno povećana izdvajanja za sport, pa su tako rebalansom budžeta iz aprila sredstva Ministarstva omladine i sporta povećana za 28,5 odsto.

Tada je za Olimpijski komitet Srbije opredeljeno dodatnih 118 miliona dinara, kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za kvalitetne pripreme sportista i timova za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

B92.

Danas objavljeno

Medvedev: To mi niko ne može oduzeti

Vanja A

Hamilton: Možda pritisak zbog prve titule utiče na Maksa

Vanja A

F1 stiže početkom maja u Majami

Vanja A

Ostavite komentar