10. Maja 2021.

Milić Vukašinović: Unučad mi je u domu, ne mogu ih uzeti

Big Portal

U kontaktu su i roker ih posjećuje kada ode u Sarajevo, ali ne može da ih dovede kod sebe jer im je otac, koji je u teškoj situaciji, još uvijek živ.

“Kada god odem u Sarajevo ja ih posjetim. Smješteni su u Dečijem domu. Jako fini, dobri učenici i vjerujem da će postati pošteni ljudi”, ispričao je on i dodao da nije lako da odvede djecu svojoj kući.

“To ide malo teže, jer je njihov otac još živ, pa je pravno sve to jedna velika zavrzlama”, rekao je Milić za expresstabloid.

Rokerova ćerka Maja Avdubegović izvršila je samoubistvo 2018. godine. On je njenu smrt teško podnio jer su bili veoma bliski.

“Ćerka se rodila 1983. godine. Ja sam to slavio dva, tri dana po gradu, to su svi znali. Ja sam je izveo iz bolnice i odveo kući. Kupio sam tad prvu video-kameru, koštala je 16.000 maraka. Stalno sam je snimao, sve do rata, do njene devete godine. Bila je užasno razmažena, nije imala nagon za jelom uopšte, samo je vodu pila. Samo je vrištala kad bi morala da jede… Ja sam joj dao ime Maja, nismo znali koje ćemo ime i, kad sam je donio, vidim ja spava i, kažem: ‘Mala Maja paja…’ i tako je ostalo”, rekao je on.

Maju su mučili lični demoni, zloupotreba supstanci i loše društvo.

“Jednom je htjela i da se ubije, popila je bila punu šaku amfetamina, jedva su je spasli. Tad su je poslali i u ludnicu, tamo je neki napadao da je siluje. Sve je to pričala kada je izašla iz te bolnice i djelovalo je kao da se skinula. Petnaest dana je tu ležala, tad smo živjeli na Vidikovcu. Opisivala je sebe u tim stanjima, šta je sve doživljavala. Tražila je tada da ide na EXIT, ja sam joj kupio bio komplet karata, to je bila ogromna greška. U tom periodu bila je sama, više nije bila sa onim dečkom. Tad se spetljala sa nekim narkomanima, pa je otišla na Filmski festival u Sarajevu, muke su to bile. Onda se opet zaljubila u teškog narkomana, sa njim se vjenčala i dobila dvoje djece. Kad mi je rekla da je trudna i to još sa hepatitisom C, ja sam bio van sebe još dugo poslije. Poslije im je socijalni radnik uzeo djecu”, rekao je Milić.

Znao je da cijela priča neće izaći na dobro i kaže da je “samo čekao” najteži telefonski poziv – da mu neko javi da je Maja pronađena mrtva.

“Ja sam bio spreman svakog časa da mi jave na telefon da mi je kćerka umrla. Svaki put kad bi zazvonio telefon, pomislio sam, evo ga, sad će da mi jave da se predozirala. Ona je pokušavala da se skine, ali, eto… Sahranio sam i oca i majku, brata, sestru, sina od brata, ali, ipak, ćerka je ćerka. To mi je bilo najbolnije u životu, jako smo nas dvoje bili prisni. Ali bio sam nekako pripremljen na to, dugo je trajalo. Jedanaest godina je trajala ta borba. Moja sadašnja supruga Suzana ju je zaposlila kod Branke Sovrlić na Baščaršiji, sve je bilo super i, poslije neka tri meseca, opet se vratila… Branka joj je rekla da to ne valja ništa, odmah smo znali šta je. Ogromne su to cifre bile za liječenje, njoj majka ništa nije mogla da pomogne jer je bila nepokretna”, rekao je  ranije muzičar.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare