Milanska ulica Via Montenapoleone „najskuplja“ u Evropi, njujorška Peta avenija - u svijetu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Milanska ulica Via Montenapoleone „najskuplja“ u Evropi, njujorška Peta avenija – u svijetu

Uprkos tome što je već godinama na Top 10 listi najskupljih ulica na svetu, ovo je prvi put da je Via Montenapoleone koja se nalazi u centru Milana, na prvom mestu ove liste, kada su u pitanju ulice u Evropi, pretekavši tako Nju Bond strit u Londonu kao i aveniju Šanzelize u Parizu.

Listu svake godine sastavlja američka agencija “Cushman & Wakefield” pod nazivom “Main street across the world” uzimajući u obzir 92 grada i cenu iznajmljivanja stanova u najkomercijalnijim ulicama koje su ujedno i najluksuznije.

Via Montenapoleone je doživela porast cena zahvaljujući povratku turista u Milano koji beleže nivoe iz 2019. godine, dakle pre pandemije. Zabeležen je i rast interesovanja poznatih luksuznih firmi da ulože u otvaranje novih prodavnica u toj ulici.

Na svetskom nivou Via Montenapoleone je treća na listi i beleži cenu iznajmljivanja prostora od 14.547 evra za kvadratni metar (koliko plaćaju poznati brendovi).

Na drugom mestu je Cim Šai Cui u Hong Kongu sa cenom od 15.134 evra po kvadratnom metru, dok je na prvom mestu Peta avenija u Njujorku sa cenom od 21.076 evra za kvadratni metar.

RTSmagazin.

Danas objavljeno

Brazilska mornarica potopila nosač-aviona, hiljade tona azbesta i otrovnih materija otišlo u more

Zeljka

Čelnik Samsunga ćerki dao pametni telefon tek kada je napunila 11 godina

Zeljka

Datumi koje pamti Malme: o jednom ubici, dželatu, mostu, Zlatanu…

Zeljka

Ostavite komentar