Milanović: Ukrajina nije jedina kriza - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas na otvaranju skupštine Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) da sa ogromnom tugom i nevjericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza koja zaslužuje svjetsku pažnju.

“Možda je u najvećem fokusu, ali ima puno sukoba koji se pojavljuju na globalnom nivou i koji zaslužuju našu jednaku podršku i pažnju”, istakao je Milanović, prenosi Hina.

On je pozvao je na veću pripravnost u budućim krizama.

“Treba nam snažnija i sveobuhvatnija zdravstvena arhitektura i moramo se pripremiti za buduću prijetnju zdravlju”, rekao je Milanović, rekavši da je pandemija kovida 19 istakla “veliku slabost u globalnom upravljanju zdravljem”.

Rat u Ukrajini i s njim povezane globalne prijetnje i pandemija kovida 19 teme su sastanka 194 država članica SZO u Ženevi u pokušaju da se izgradi efikasniji i pravedniji zdravstveni sistem.

“Zdravlje za mir, mir za zdravlje” moto je 75. zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine (SZS) koje se odvija u jeku rata u Ukrajini i prvi put uživo od početka pandemije kovida 19.

Danas objavljeno

UŽAS U BANJALUCI Muškarac osumnjičen za silovanje i porodično nasilje

Vanja A

Putin: Rusija je spremna

M.

Džonson: Britanija šalje vojne stručnjake u BiH

M.

Ostavite komentar