Milanović odbio da dođe na svečanost povodom hrvatskog predsjedavanja EU - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milanović odbio da dođe na svečanost povodom hrvatskog predsjedavanja EU

Izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović odbio je da dođe na svečanost kojom se obilježava početak hrvatskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

Svečanost će biti otvorena večeras koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu, a da Milanović neće doći potvrđeno je iz njegovog kabineta, prenosi zagrebačka N1 televizija.

On je na tu svečanost pozvan kao bivši premijer, ali u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju on kao izabrani predsjednik i aktualna predsjednica.

Večeras će se na Pantovčaku održati i svečana večera koju organizuje aktuelna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na koju kao izabrani predsjednik Milanović nije pozvan, s obzirom da nije ni u skladu sa diplomatskom praksom da se dvoje predsjednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju.

Na svečanoj večeri uz predsjednicu, premijera, ministre i predsjednika Hrvatskog sabora, biće i brojni drugi uzvanici kao i predsjednica EK Ursula fon der Lajen, komesari i ostali članovi Evropske komisije i visoki zvaničnici EU.

TANJUG

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar