Milanović: Nismo u ratnom već u vanrednom stanju, ali proći će - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milanović: Nismo u ratnom već u vanrednom stanju, ali proći će

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kaže da je bio u pravu kada je rekao da je Hrvatska u vanrednom a ne u ratnom stanju, dodajući da će to proći, jer je i ranije bilo epidemija.

“Stanje u kojem se priča o lokdaunu i suspenziji ljudskih prava, to ne može odlučiti ni Capak ni Plenković. Da je to Plenković tražio u martu, bilo bi mu puno lakše. Sad će mu biti puno teže”, kazao je Milanović, prenosi portal Index.

Milanović je na opasku novinara da je Ustavni sud dao za pravo vladi, rekao da kada se radi o merama za korona krizu nema saradnje.

“Ustavni sud je političko tijelo, njegovi članovi se biraju u Saboru i ti ljudi su stalno u odnosu s politikom. Odluke koje donosi to tijelo moraju biti konačne, nakon njih više nema razgovora. Ja sam sklon prihvatiti potpuno promašenu odluku Ustavnog suda”, rekao je Milanović.

Govoreći o obilježavanju Dana sjećanja na žrtve rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18. novembra, Milanović je rekao da je spreman da ide u Vukovar, ali da sve zavisi od dogovora Plenkovića, Medveda i Penave.

TANJUG

Danas objavljeno

Batrovci: Otkriveno šest kilograma heroina

M.

Roditelji pod istragom da su dogovorili prisilan brak djece, a djevojčicu zatočili i tukli

M.

Prijedor: Oduzeto sedam automobila

M.

Ostavite komentar