Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Dejtonskog sportazuma - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Dejtonskog sportazuma

Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom.

Zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog pre 25 godina i njegov uticaj na aktuelne dogadjaje u BiH.

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića s Erdoganom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsednika ipak su uspela barem načelno da dogovore u kom smeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.

Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.

Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, će na funkciji pedsednika zameniti odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzeti 18. februara za kada je planirana njegova inauguracija.

TANJUG

Danas objavljeno

Njemačka razmatra potpuno obustavljanje letova

D

Srbija: Povećan broj zaraženih – više od 2.000, preminulo 19 osoba

D

STRAVIČNA NESREĆA Srušilo se skladište, jedna osoba poginula

D

Ostavite komentar