30. Marta 2021.

Milan Kalinić na sudu recitovao Balaševića

Big Portal

Glumac se tereti za nasiličnko ponašanje na sportskim priredbama. Svedočili su Jug Radivojević, Živorad Anđelković, dok je Dragan Šutanovac odustao od svedočenja.

Kalinić je ponovo negirao krivicu, a onda se branio citirajući stihove pesme Đorđa Balaševića, “Ne lomite mi bagrenje”.

“Hteo sam da sprečim nasilje, a ne da ga sporovodim. Smatram da se postupak vodi pod pritiskom medija, jer sam ja poznata ličnost. Sve ovo bi se zaboravilo da nisam glumac i da mediji nisu toliko pisali o tome, a nisu ni bili na toj utkamici”, rekao je Kalinić između ostalog, a za kraj je citirao stihove pomenute pesme nedavno preminulog kantautora.

“Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla jer ćud je ćud a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno jer čast je čast a vlast je vlast”, rekao je Milan Kalinić.

Jug Radivojević, Palata pravde
Jug Radivojević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Njegovi svedoci bili su reditelj Jug Radivojević i Živorad Anđelković, poznat po nadimku Žika Pauk.

“Milan i ja godinama idemo zajedno na utakmice”, rekao je Radivojević i nastavio: “Ispod koša je VIP mesto, koje je predviđeno za poznate goste. Tu je bio postavljena crvena komoda u koju je seo Dalibor Krković. Potom je Marko Pavlović, portparol Zvezde prišao tom gospodinu, a on ga je udario glavom. Milan je tada uhvatio Krkovića za kragnu od jakne da bi ga pomerio. Nisam video da ga je udario”, rekao je reditelj.

I Anđelković je imao istu priču kao i Radivojević.

Živorad Anđelković, Žika Pauk, Palata pravde
Živorad Anđelković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Video sam komešanje i video da je Milan Kalinić hteo da ih razvađa”, rekao je između ostalog Živorad Anđelković.

Tužilaštvo je predložilo kaznu od 10 meseci uslovne kazne, 100.000 dinara i godinu dana zabrane prisustva utakmicama Crvene Zvezde. Presuda će biti doneta 6. aprila.

Podsetimo, pred početak derbija u aprilu 2019. godine došlo je do sukoba navijača iz VIP lože među kojima je bio Milan Kalinić. Zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni iste – uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

***

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare