Milačić: Potez očajnika, Đukanović očigledno nije naučio lekciju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Milačić: Potez očajnika, Đukanović očigledno nije naučio lekciju

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić nazvao je “potezom očajnika” to što je predsjednik Milo Ðukanović vratio parlamentu na ponovno razmatranje niz zakona, među kojima i izmijenjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

U saopštenju dostavljenom “Tanjugu”, Milačić kaže da je to “očajnički potez čovjeka koji se ne miri sa voljom naroda, pa koristi posljednje prilike da dodatno radikalizuje društvo i pokuša dodatno da raspiri podjele u Crnoj Gori, što mu više nikada neće proći”.

Uticajem na Državnu izbornu komisiju na dan glasanja u parlamentu o pomenutim zakonima, kao i, kako navodi, “nacionalističkim skupom” ispred Skupštine, Ðukanović je postavio temelj za današnju odluku.

Milačić kaže da odluka Ðukanovića da vrati zakone nema legitimitet, ali ipak ima ustavno utemeljenje, za koje se crnogorski predsjednik “sada hvata”.

Ðukanović to čini, ističe Milačić, ne iz razloga ustavnosti, već upravo suprotno, podrivanja volje naroda, i, u suštini, samim tim, protiv-ustavnog djelovanja.

“Vraćanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti na ponovno odlučivanje Ustav možda može i da otrpi, ali građani neće: narod je nedvosmisleno i za istoriju kazao šta misli o njemu, kroz godinu najdostojanstvenije borbe u litijama, te izglasavanjem na prethodnoj sjednici Skupštine poručio da ni po koju cijenu neće odustati od borbe protiv bezakonja i od borbe za dostojanstvo sopstvene Crkve”, naveo je Milačić.

Smatra da, kako kaže, Ðukanović očigledno nije naučio lekciju koju je dobio nakon što je prije godinu potpisao diskriminatorni Zakon, pa sada “ponovo srlja i politički tone u živom blatu svoje anti-narodne, anti-demokratske i anti-civilizacijske politike”.

“Tada, donošenjem neustavnog Zakona ujedinio je narod i time zapečatio svoju političku karijeru, na čemu smo mu zahvalili. I sada mu hvala što odlukom o vraćanju Zakona na ponovno odlučivanje, nam daruje priliku da ga još jednom porazimo”, poručio je Milačić.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Na slobodi osumnjičeni za otmicu advokata

M.

Albanija – masovno trovanje, 500 ljudi zatražilo medicinsku pomoć

M.

Ostavite komentar