24. Decembra 2021.

Mila Jovović o ocu bivšem zatvoreniku, dedi na Golom otoku i svom nadimku “ruski špijun”

Big Portal

Glumica Mila Jovović je rođena u Ukrajini. Majka joj je Galina Oginova Jovović, a otac Bogdan Jovović, čija porodica vuče korijene iz Crne Gore. Jednom prilikom na društvenoj mreži Instagram, otkrila je kako su joj preci bili borci u Drugom svjetskom ratu, da bi zatim iznova privukla ogromnu pažnju javnosti činjenicom – da joj je sam otac imao burnu prošlost.

“Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine ‘zaglavio’ u zatvoru, gdje je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dijete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe.

Od mame sam naslijedila radoznalost, ljubav prema književnosti i umjetnosti i definitivno da dobro razmislim prije nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Vjerovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru.

Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu ‘ogoljeno ostrvo’. Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Voljela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbjegnemo, čak i da smo htjeli”, pričala je jednom Mila, a pisala “Sedmica”, pa nastavila o tome kako ona ima želju da posjeti Srbiju i Crnu Goru, ali da njenom ocu to i ne pada na pamet.

Oproštaj i osveta

“Kao i većina Srba i on ima problem sa praštanjem, osvetom i takvim osjećanjima koja se prenose sa generacije na generaciju. Mnogo mi je bilo teško što je porodica toliko razjedinjena. A onda se desilo da mi se rodila ćerka, prvi Jovović rođen u Americi, a da je poslije dva mjeseca umro Branko, prvi Jovović sahranjen u Americi. Na sahranu su došli svi.

Taman kada su htjeli da se raziđu, sve sam ih pozvala kod sebe, da vide bebu. Tada su bili tu, kod mene, ostavili sve probleme za sobom, slavili smo novi život. Bilo je veoma emotivno. Moj otac je prije toga bio nervozan, nije znao kako će sve ispasti. Tokom večeri se opustio. Sljedećeg jutra nije mu osmjeh silazio sa lica, a ja nisam mogla da prestanem da plačem od sreće.

Rekao mi je: ‘Znaš, ja nikada ne bih pristao na sve ovo. Samo si ti mogla da me ubediš, ti si jedini Jovović koji može da okupi celu porodicu’. To je bilo olakšanje za njega. Inače, obožava svoju unuku, moju ćerku, kojoj sam dala ime Ever Gabo. Ever je staro škotsko ime za muškarce i ono je bila želja mog partnera, režisera Pola Andersona. A Gabo je spoj prvih slova imena mojih roditelja, Galine i Bogića”, ispričala je Jovovićeva tada, dok je potom dobila još dvoje djece, takođe ćerke, Dašijel i Ošin.

Takođe, govorila je o prilagođavanju u Americi, u koju se preselila iz Evrope.

Rusi me baš vole, kao i ja njih. To je moja kultura, tamo sam rođena. Imala sam problema u prvim razredima u Americi, drugovi iz razreda su me nazivali ‘ruskim špijunom’. Djeca mogu da budu okrutna. Bilo mi je teško, svakako, ali poslije shvatiš i dobre strane svega toga. Najpopularnija djevojka u razredu se obično uda za najljepšeg dječaka iz školskog fudbalskog tima i nikada ne uradi nešto od svog života. Prosto, nema izazova za tako nešto. U životu, nažalost, izazovi i teškoće su tu da vam pomognu da postanete bolja osoba, da ne ostanete lijeni i nezainteresovani za život”, naglasila je.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare