Mikec po uzimanju srebra: Nisam svjestan - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Mikec po uzimanju srebra: Nisam svjestan

Srpski strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju, oglasio se posle najvećeg uspeha u karijeri.

Mikec je “upucao” srebrno odličje i poručio da još uvek nije svestan šta je uradio.

Bogatu karijeru i medalje sa raznih Svetskih i Evropskih šampionata, kao i Svetskih kupova, pridodao je i najvažniju na svojim četvrtim Igrama.

Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne nedostaje. Iz četvrtoig puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe“, rekao je Mikec.

Opisao je i kako se borio na “vatrenoj liniji”.

“Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi, “Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar”. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović“, zaključio je.

Danas objavljeno

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Zvezda ubjedljiva u Novom Sadu

Zeljka

Partizan rutinski protiv Cibone

Zeljka

Ostavite komentar