28. Oktobra 2021.

Mika Aleksić negirao silovanja i polno uznemiravanje glumica

Big Portal

Aleksić se na ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, kratko izjasnio da nije kriv, a detaljnu odbranu iznijeće naknadno na suđenju, koje bi trebalo da bude javno.

Ročište je trajalo skoro tri sata i biće nastavljeno 15. novembra.

Odbrana je tražila saslušanje više desetina glumaca i režisera, čemu su se usprotivili punomoćnici oštećenih glumica, smatrajući da se na taj način odugovlači postupak.

Prethodno je predsjednik sudskog vijeća sudija Zoran Ðorđević odbio prijedlog punomoćnika Jugoslava Tintora za njegovo samoizuzeće, jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću, a što bi kako smatra advokat, mogao da bude razlog da se kasnije ukine presuda, koji bi donijelo njegovo veće.

Sa druge strane, odbrana Aleksića smatra da je apsurdna situacija da umjesto da odbrana traži izuzeće, to čine punomoćnici oštećenih.

“Da smatramo da je to procesna prepreka tražili bismo izuzeće ranije”, rekao je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević.

Nedavno je Vrhovni kasacioni sud ukinuo osuđujuću pravosnaznu presudu u procesu protiv Darka Šarića upravo iz razloga jer je dvoje sudija iz veća Apelacionog suda koje su odlučivale o žalbi na prvostepenu presudu ranije odlučivale i o produženju pritvora Šariću, čime je dovedeno u sumnju njihovo nepristrasno odlučivanje.

VKS je u tom slučaju naložio da novo veće ponovo razmotri žalbe Šarića i presudi.

Aleksić je u sud stigao u pratnji svog advokta Jakovljevića.

Na priprenom ročištu se utvrđuje koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, koje je zakazano i za sutra.

Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnost zbog zaštite privatnosti oštećenih djevojaka.

Aleksić je u sud došao iz kućnog pritvora koji mu je nedavno određen nakon što mu je ukinut pritvor u kojem je bio skoro devet mjeseci.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam djevojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge djevojke.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare